Fem snabba tips: Därför behöver kvinnliga företagare nätverka mera

Fem snabba tips till dig som vill bli chef
mars 9, 2015
Fem snabba tips om att hantera kritik och säga nej till jantelagen
mars 12, 2015

Fem snabba tips: Därför behöver kvinnliga företagare nätverka mera

Petra Ariton Foto Pernilla Fyhr

Petra Ariton
Foto Pernilla Fyhr

Det professionella nätverket är mycket viktigt för många yrkesroller, då man ofta använder sitt nätverk för att nå sina mål. Goda kontakter och ett stort nätverk är något som präglar framgångsrika personer. Ofta jobbar många företagare ensamma och då är det extra viktigt att ha ett rikt nätverk, för att t.ex. hitta nya kunder och kunna sälja sina produkter och tjänster. Att komma igång med sitt nätverkande kan ibland kännas svårt. Petra Ariton, författare och förläggare och nyblivna sydsvenska ambassadören för nätverket Qoola Qvinnor bidrar gärna med fem snabba tips om varför det lönar sig att nätverka mer.

1. Tänk på att det är viktigt att ge sig ut och knyta nya kontakter. Förbered dig på att presentera din produkt eller tjänst på ett kortfattat, informativt sätt. Tänk på din egen uppenbarelse: Hel och ren håller alltid. Klä dig representativt för vad du tror på. Här är din chans att göra intryck.

2. Nätverket Qoola Qvinnor hjälper kvinnliga entreprenörer och företagare att lyfta varandra genom att hitta nya personer att samarbeta med. Hitta nya kollegor och bollplank.

3. Andra personer i nätverket kan hjälpa med att sälja ens produkter och tjänster. Man får också möjligheter att lyssna på andra kvinnors erfarenheter och ta lärdom av dem.

4. Nätverket öppnar upp för möjligheter att få ut sitt material, visa att man som person finns. Passa på att lyssna på hur de andra gör för att synas till exempel i sociala medier.

5. Här har du ett gyllene tillfälle att bygga upp ett varumärke kring sig själv. Att få idéer om hur man presenterar sig, att få en uppfattning om vilken bild andra får av en själv och ens produkt eller tjänst.

 

Skribent Christina Åberg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *