Fem snabba tips för dig som reser med barn

Fem snabba tips om fem fallgropar att undvika som företagande föräldrar
oktober 14, 2015
Fem snabba tips för en bättre mental hälsa
oktober 20, 2015

Fem snabba tips för dig som reser med barn

Med fel eller otillräckliga förberedelser kan familjesemestern bli en mardröm. Samtidigt kan några få, medvetna, åtgärder göra semestern till det paradis som du drömt om under hela hösten. Vilka dessa effektiva åtgärder är vet Massimo Provenza, VD för Massimo Villas, som här avslöjar sin fem bästa tips för en mer välplanerad familjesemester.

1. Informera försäljaren om att du reser med barn 
Genom att ringa firman och berätta om dina barn och i vilken ålder de befinner sig i, kan försäljaren tipsa om familjevänliga boenden med barnanpassade miljöer och aktiviteter i närområdet.

2. Kartlägg faror med boendet och säkra dem 
När du talar med säljaren är det också viktigt att ni kartlägger vilka faror som finns med boendet och hur firman kan minimera risken för olyckor. Det kan handla om saker så som att poolen är inhägnad och utrustad med ett rörelsealarm, att spisen är barnsäkrad och att uteplatsen har ett stadigt staket.

3. Välj en firma med lokalkännedom 
Genom att välja en firma med bred lokalkännedom kan du snabbt få viktig information om området du besöker. Viktiga saker att ha koll på är exempelvis hur du söker vård, var närmsta sjukhus finns och hur du får tag på taxi.

4. Teckna en bra reseförsäkring 
Är olyckan ändå framme är det viktigt att du har en täckande reseförsäkring som ersätter dina mest väsentliga behov och utgifter. Är du osäker på vilken försäkring du ska välja kan du alltid be om hjälp.

5. Glöm inte bort dina egna behov 
En familjesemester ska vara rolig för hela familjen, inklusive dig själv. Se därför till att också dina behov blir uppfyllda; fråga gärna vad din firma kan göra för att ge dig en mer avslappnad semester. Kanske vet de en duktig och prisvärd barnvakt i området eller har ett erbjudande på en duktig hemmakock; huvudsaken är att du väljer något som passar dig.

 

Skribent Johanna Järvstråt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *