Fem snabba tips på hur du lyssnar på ditt hjärta

Anne Wetter
Fem snabba tips för en bättre och välmående hud
juni 7, 2019

Fem snabba tips på hur du lyssnar på ditt hjärta

Det finns olika sätt att lyssna på sitt hjärta. De flesta gör det med hjälp av sin intuition och sin goda vilja. Det här är så klart bra, men det är också svårt när livet krånglar till sig. Susanne Jönsson, som är grundare av Soul & Heart Journey School, tror att vi behöver tydliga och effektiva tekniker som hjälp. När vi har det då kan det storma runtomkring dig, du stannar kvar i ditt hjärta ändå.

Det är därför hon alltid rekommenderar alla att lära sig leva från sitt hjärta – på riktigt. Det tar en stund att lära sig, men när du väl behärskar dessa tekniker tar det dig mindre än fem minuter om dagen för att stanna kvar i din inre balans, och ha tillgång till de verktyg som hjälper dig med din självkänsla, ditt självförtroende, stresshantering och mycket mer. Här är hennes fem bästa tips på hur du lyssnar på ditt hjärta.

1. Lär dig skilja på din magkänsla och ditt hjärta. Alla pratar om magkänslan, men det är i din mage, ditt solarplexus, som du också tar in all din oro, din stress och din frustration. Om du ställer en svår fråga till dig själv och litar på din magkänsla, då bli med stor sannolikhet svaret baserat på din stress och din oro. När du istället lär dig skillnaden och lyssnar från ditt hjärta, då blir svaret rakt och tydligt. Alltid baserat på det som är bäst för dig, både på lång och på kort sikt.

2. Du lär dig skillnaden genom att känna hur, och var, det känns i din kropp när du ställer frågor. Från magen känns det ofta lite spänt, lite stressigt – svaren från ditt hjärta får dig att känna dig mjuk och bekväm i kroppen.

3. Öka kärleken till dig själv. Det krävs mycket kärlek till dig själv för att du ska tillåta dig att må bra, att leva ett bra liv och att få arbeta med det du älskar att göra. När du ökar kärleken till dig själv då blir det också lättare för dig att leva från ditt hjärta och att tillåta dig att lyssna på de svar du får där.

Att öka kärleken till dig själv innebär inte att du stärker ditt ego. När du ökar kärleken till dig själv så blir du med automatik mer hjärtförankrad och ditt ego kan inte påverka dig när du är i ditt hjärta.

4. Lär dig hjärtmeditationen och hjärtförankringen. Det är med hjälp av den som du kommer in i ditt hjärta – på riktigt. När du lärt dig tekniken räcker det med en kort meditation på 3–4 minuter om dagen för att du ska kunna stanna kvar i din inre balans och ha tillgång till alla dina verktyg för välmående.

5. Snabbhissen, den bästa av allt! Alla trillar ur sitt hjärta ibland, det sker när vi blir irriterade, stressade, frustrerade o.s.v. När du har gjort dina 3–4 minuters meditation på morgonen och därmed förankrat dig i ditt hjärta, då har du tillgång till din snabbhiss. Det innebär att så fort du går in i stress, ilska eller frustration, då vet du att du inte är kvar i ditt hjärta – du har ”trillat ur” (eller åkt upp i egot). Så snart du inser detta, då tar du din ”snabbhiss”, och på 2 sekunder är du tillbaka i hjärta. Din irritation, stress eller frustration släpper direkt och du kan hantera situationen på ett bättre sätt.

Comments are closed.