Fem snabba tips till dig som vill skapa en raketkarriär

egna upplevelser
Fem snabba tips om att skriva om något du upplevt själv
augusti 8, 2017
Jobbet
Fem snabba tips till dig som vill göra din grej
september 11, 2017

Fem snabba tips till dig som vill skapa en raketkarriär

raketkarriär

Anton Sörkvist är bara 25 år, men är redan försäljningschef på Key Solutions. Här ger han sina bästa tips om hur du som ung och utan erfarenhet blir en duktig ledare.

1. Hitta mentorer på din arbetsplats
För min utveckling så har mina mentorer varit helt avgörande för min framgång. Att ha mentorer tar inte ifrån dig respekten i ditt arbete, utan de är snarare fantastiska stöttepelare som hjälper dig stå rakryggad när du har det tufft.

2.  Omge dig av inspiration 
För att själv kunna utvecklas till en inspirerande ledare när du inte har så mycket erfarenhet att ta av, blir det extra viktigt att ha inspirerande källor omkring sig. Hitta vad som inspirerar dig och använd dig av det för att forma din egen personliga ledarstil.

3. Ha tålamod 
Som ung vill man ofta ha snabba resultat och som chef får man många gånger påtryckningar från omgivningen om att gräset är grönare på andra sidan. Mitt viktigaste råd här är egentligen att stå emot dessa påtryckningar och låta saker ta tid. Försöker man påskynda tillväxten av de frön man satt med för mycket vatten, riskerar man att aldrig få se de gro.

4. Behandla alla lika 
Som ung kan man känna en viss nervositet till att plötsligt leda människor som kanske är äldre än en själv, men det farligaste du kan göra är att börja särbehandla individer. Alla är lika mycket värda oavsett ålder, kön, etnicitet, läggning eller bakgrund och ska behandlas därefter.

5.  Se dina medarbetare
Mitt sista tips gäller egentligen alla ledare, oavsett ålder. Att lyckas som ledare handlar nämligen i mångt och mycket om att se sina medarbetare. Det handlar om att få medarbetarna att växa utöver sin potential; att lära andra en uppgift bara genom att ge nästintill osynliga ledtrådar så att de får självförtroende och verktygen till att bli grymma på sina jobb. Lyckas du med det är du en ledare i världsklass.

 

Skribent: Johanna Järvstråt 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *