Fem snabba tips om hur du blir bra på att nätverka

Fem snabba tips: Så lyckas en förhandling
april 8, 2015
Fem snabba tips för den som funderar på att starta ett bolag
april 10, 2015

Fem snabba tips om hur du blir bra på att nätverka

Jennifer Lind Photo: Andreas Wanitzky

Jennifer Lind
Photo: Andreas Wanitzky

Vi lever i en digital värld där nätverkade på sociala medier spelar en stor roll i vardagen. Jennifer Lind, VD för Städsällskapet, pratar om vikten av att nätverka som företagare. Hon menar att det är viktigt att ta för sig och att våga utmana sig själv för att skapa nya kontakter. Här kommer fem tips på hur du som företagare och arbetssökande kan nätverka mer effektivt.

1. Nätverka på olika sätt
Nätverkande på sociala medier har blivit populärt, men det går inte riktigt att ersätta livemingel. Oftast vill människor se ett ansikte i samtalen för att känna sig trygga.

2. Expandera ditt nätverk
Som företagare har man mycket ansvar för att synas utåt. Därför kan du aldrig lägga ner för mycket tid på att nätverka för att expandera och inte bara underhålla dina nuvarande kontakter.

3. Ta för dig mer
Även om du är blyg så är det viktigt att du försöker ta för dig i olika sammanhang. Före ett event kan det vara gynnsamt att sätta sig ner och fundera över vad syftet med ditt möte är och vad du vill få ut av det.

4. Följ upp efter ett mingel
Det är viktigt att följa upp ett samtal på ett mingel så fort som möjligt, gärna efter en till två dagar. Låt det inte rinna ut i sanden, då blir det lätt att du blir en i mängden.

5. Satsa på sociala medier
Tänk mer utifrån företagets bästa och inte vad du personligen är bekväm med. En verksamhet kan växa mycket på sociala medier där det finns många möjligheter att expandera.

Skribent Victoria Andén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *