Fem snabba tips på hur du lyckas med ditt företag

Redfellas
Fem snabba tips om bra service på matstället
oktober 29, 2017
Lunchin
Fem snabba tips om hur du får ut mer av ett lunchmingel
november 22, 2017

Fem snabba tips på hur du lyckas med ditt företag

företag

Patrik Westbergen från Malmö, VD för cafékedjan Redfellas kommer från en familj av företagare och har själv mer än 15 års erfarenhet när Redfellas nu drar igång på många platser i landet med allt vad det innebär. Cafékedjans gangstertema med inspiration från filmerna Goodfellas och The Godfather bland annat upplevs av många som roligt och spännande. Här delar han ut fem snabba tips på hur du lyckas med ditt företag.

1. Kommunikation
Det är bra om du har möjlighet att välja dina medarbetare så att ni blir ett bra team. Prata igenom noga vad det är ni vill göra och försök så att era värderingar är så lika som möjligt, att ni är så samstämda som möjligt. Efter hand kan saker och ting förändras så det är nödvändigt att ni lyssnar av varandra med jämna mellanrum så att ni drar åt samma håll. Idén och berättelsen om er svävar som ett moln ovanför er även när ni sliter på golvet varje dag. Begrepp som magkänsla och intuition är luddiga, men om det känns som om något inte stämmer så kan det vara något som ni behöver tala om gemensamt. En bra kommunikation är väldigt, väldigt viktigt. Precis som i alla relationer.

2. Förberedelse
Lyssna och läs på mycket, prata med folk som är företagare. Passa på att fråga om hur de jobbar och hur deras vardag ser ut i sin helhet. Om de tidigare har varit anställda, vad är skillnaden när man är företagare? Det finns olika nätverk för företagare också som du kan bli aktiv i. Hoppa inte på något utan att lära dig ordentligt vad det handlar om. När du väl har bestämt dig så kör du med full fart.

3. Din personlighet
Trivs du bäst när du jobbar fasta tider och sedan kan lägga jobbet åt sidan helt och hållet på fritiden? Då kanske företagande inte passar just dig. Du behöver vara en riktig arbetsmyra, en slitvarg med stort tålamod och förmåga att sträva mot målen under lång tid innan de verkliga resultaten kommer. Mycket arbete krävs innan du till exempel kan köpa den fina bilen som du drömmer om eller resa jorden runt med familjen. Fungerar du som bäst under press och när du har en riktig utmaning att ta dig an? Det är bra egenskaper när du ska vara företagare. Blir du sömnlös på grund av små detaljer som krånglar i verksamheten, ja då behöver du skaffa dig lite hårdare hud först. Vill du skapa något nytt och bättre och utvecklas som person och är beredd att jobba mycket, då tycker jag att du ska satsa.

4. Din livssituation
Har du fritidsintressen som tar väldigt mycket tid eller en familjesituation som till exempel kräver att du alltid anpassar dig efter förskolans eller skolans tider? Då skulle jag inte rekommendera att du ska ha eget företag som enda försörjning just nu. Företaget kommer att ta jättestor plats i ditt liv alla dagar i veckan. Det är viktigt att ha sina närstående med på tåget, att de är villiga att stötta dig i det du gör till hundra procent.

5. Hårt arbete
Var beredd på att jobba hårt. Räkna med att det alltid kommer att vara ont om tid. Om ni ska expandera och växa så småningom så får du räkna med att kämpa ännu hårdare. Jag brukar säga: ”Hard work beats talent” (hårt arbete väger tyngre än begåvning) och det ligger mycket i det, tror jag. Om du tror på det du gör och inte ger upp så har du stora förutsättningar att lyckas.

Den här artikeln är skriven utifrån ett samarbete mellan Megasocial och Redfellas.

Läs mer om Redfellas här

http://www.redfellas.com/

Är du nyfiken på att veta mer om hur Redfellas ska expandera genom crowdfunding, via www.fundedbyme.com, gå gärna med i gruppen på Facebook som heter Redfellas Crowdfunding

https://www.facebook.com/

Text: Carin Andrén
Foto: Pawel Flato 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *