Fem snabba tips: Viktigt med bra bilder på sociala medier

Fem snabba tips på hur du kan sälja mer genom relationsförsäljning
september 24, 2014
Fem snabba tips: Enkla hälsotips
september 25, 2014

Fem snabba tips: Viktigt med bra bilder på sociala medier

Jens C Hilner

Jens C Hilner

När ett företag tar steget ut i sociala medier så är bilderna viktiga delar av det första intrycket. Jens C Hilner som är yrkesfotograf sedan 20 år delar här med sig av sina tips om bilder i sociala medier.

1. Bra bilder är viktiga för varumärket på sociala medier
När man bygger varumärken via sociala medier och nätet är bra bilder viktiga. En bra bild förmedlar professionalitet. Det faktum att man har anlitat en yrkesfotograf för sin verksamhets räkning signalerar att man är seriös i det man sysslar med.

2. Bildens utseende
Det som gör en bild bra är tanken bakom bilden, ljus och miljö, att man har rätt komposition till en bra helhet.

3. Allt vanligare gå till fotograf
Det är inte dyrt att anlita en fotograf och bilderna blir mycket bra. Idag går allt fler människor till en proffsfotograf för att ta bilder till sociala medier för att de tycker att bilderna blir så bra.

4. Skillnaden mot att fotografera själv
Fördelen med att gå till en fotograf är att bilden får större spridning, mer uppmärksamhet, fler kommentarer till exempel på Facebook och det är bra för varumärket.

5. Bra bilder en fördel i tidningar
Ju bättre bilder du har när tidningar är intresserade av att skriva om dig, desto större blir artikeln. Skickar du bra bilder så är chansen större att din artikel får uppta ett helt uppslag, en förstasida eller en helsida.

Skribent Maria Nilsson

1 Comment

  1. Marie Bengtsson skriver:

    Mycket bra synpunkter när det gäller de bilder som ska vara ditt primära ansikte utåt som till exempel porträtt. Jag har alltid tagit mina officiella porträttbilder hos en professionell fotograf. Är alltid urnöjd med resultatet. Däremot använder jag omväxlande mina egna bilder och köpta bilder till min blogg. Just nu är jag fascinerad över hur bra bilder man kan ta med sin iPhone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *