Fem snabba tips för att lyckas i team
augusti 17, 2015
Fem snabba tips om mötet som nyckeln till ditt nya arbete
augusti 22, 2015

Fem snabba tips efter jobbintervjun

Nina Jansdotter

Nina Jansdotter

Det finns en del kvar att göra för att påverka chansen att landa jobbet även efter det att du vart på arbetsintervjun. Nina Jansdotter, coach och författare ger sina bästa tips på saker du kan göra efter att intervjun är avslutad.

1. Fråga hur processen ser ut 
Efter avslutad intervju är det en god ide att fråga hur rekryteringsprocessen kommer gå till. Om du vet hur lång tid olika moment kommer att ta slipper du sitta och oroa dig över att du inte hör något från företaget. Att inte höra av dem kan vara ett bra tecken på att du forfarande är med i urvalet. 

2. Tacka för intervjun utan att vara påflugen 
Att skriva ett trevligt och kort tackmail efter intervjun visar att du verkligen är intresserad även efter att du fått veta mer om tjänsten och företaget. Telefonsamtal däremot kan vara att gå över gränsen från intresserad till desperat.

3. Varsko dina referenser 
De referenser du angett som kan tänkas bli kontaktade av rekryteraren kanske inte har dig allra färskast i minnet, speciellt om det var ett tag sen ni arbetade ihop. Ring dem och uppdatera deras minne av dig. 

4. Följ på sociala medier 
Följ företagets aktivitet på sociala medier och var aktiv i att visa att du tar del av information och engagerar dig i diskussioner. Du lär dig mer om företaget och gör dig sedd mer än övriga sökande.

5. Håll ångan uppe i jobbsökandet 
Även om intervjun kändes bra kan det ju vara så att du inte får just det jobbet. Använd den positiva energin som känslan av en lyckad intervju ger till att söka ytterligare tjänster. Låt varje intervju stärka dig och bli säkrare och bättre på att marknadsföra dig. 

 

Skribent Tova Midfjäll 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *