Tips på utflykter i Skåne

Foto: Stock

Tips på utflykter i Skåne

Efter den korta sommaren så är hösten här! Varför inte njuta i naturen. Det laddar batterierna.

Här är fem tips på utflykter som Irene Anderberg, skribent och kommunikatör, hoppas passar de flesta.

1. Bosjökloster
”Ringsjöns pärla” är en plats där man finner ro i stressade tider med det vackra vita slottet med borggård, trädgården, sjöstranden och park med djurhagar. Ett besök på café & restaurangen där man kan njuta av omgivningen.

2. Bokskogen
I Torup kan man hitta något som passar alla i familjen. Vad sägs om slingor i skogen, allt från långa till korta sträckor med ute gym nära friluftsgård. Blå markerade slingan på 1.7 kilometer kallas slottsstigen, och går runt slott och park med bänkar för vila.

Den röd markerade är 3.5 kilometer lång, men du kan göra en avstickare till Statarmuseet som har en samlad historik om både statare och skola, men också ett mysigt fik. För barn finns även sagostigen där vi möter Flisa och hennes vänner i bokskogen. Två golfbanor för långgolf och så mycket mer.

3. Kullaberg
Vilt, vackert, vidunderligt med utsikt över Öresund och Kattegatt. Bergets dramatiska natur, flora och fauna lockar till botaniska vandringar, fågelskådning, dykning och klättring. Hela berget är ett strövområde med många stigar.

4. Forsakar
Med sitt övre vattenfall på 7.4 meter och det nedre med sina två avsatser, har karet en fallhöjd på 10 meter. Det finns många sägner om Forsakarravinen, som att den är skapad av jättar, men att den också är hemvist för pysslingar. Det sägs också att längre in i skogen finner man skogssnuvan. Men om du åker dit tror jag att du får se ett ovanligt fågel- och insektsliv där.

5. Ale stenar
Ligger vackert högst uppe på blåsiga Kåsebergaåsen, och med sina 59 stenar är det den största skeppssättningen. Det finns kor på bete under sommaren bland stenarna. Vissa dagar kan man prova hängflygning. Nedanför åsen ligger fiskeläget med sina rökerier, doften från rökerierna är ljuvlig.

Skribent: Irene Anderberg 

Dela dessa tips på sociala medier