Fem snabba tips på hur du tar tillbaka ditt egenvärde när någon utan lov försökt ta det ifrån dig

Fem snabba tips på hur du kan förändra din vardag
april 24, 2014
Fem snabba tips på hur du arbetar hemifrån
april 24, 2014

Fem snabba tips på hur du tar tillbaka ditt egenvärde när någon utan lov försökt ta det ifrån dig

 

Lotta Bergkvist

Lotta Bergkvist

Det kan dyka upp människor som redan från början bestämt sig för att på ett eller annat sätt trycka ner dig i skorna. När detta händer gradvis märker man sällan konsekvenserna fullt ut förrän det är för sent, eller nej – det är aldrig försent att återta kontrollen över sitt eget värde. Här kommer fem snabba tips du kan göra för din egen skull

1Låt musiken hjälpa till att bygga upp

Med dagens teknik och tillgång till bland annat Spotify kan man lätt göra sina egna musiklistor. Det finns få saker som kan lyfta ens inre så som väl genomtänkt musik. Att välja låtar utifrån det mål man satt upp och fokusera på den känsla man vill uppnå är oerhört kraftfullt. En Pep-Walk i skogen kan bli näst intill meditativ och den lycka, styrka, glädje och hoppfullhet musiken ger är obetalbar. Vet du inte var du ska börja så låna från min Best of Lottas Pep Hösten 2013.

2. Spegelbilden 

Att varje dag se sig själv i spegeln och tala om allt det där du innerst inne vet kan kännas väldigt märkligt i början. Men med övning och tålamod blir leendet bredare och ögonen återfår sin stjärnglans. Oavsett hur galet det känns så fortsätt, en vacker dag har hjärnan fattat att det du möter där och det du säger till dig själv framför spegeln faktiskt är sant. Ge dig den gåvan – beröm, värme, glädje, respekt och styrka till dig själv!

3.  Låt känslorna komma

Våga acceptera alla de känslor som finns inuti. Att trycka undan ger inget rum för läkning och som det heter ”Den sorg som inga tårar har får andra organ att gråta”. Känslor och tårar är inget farligt, även om man kan se lite bedrövlig ut efter en omgång. Men låter man dem inte komma ut kan de poppa upp senare och målet är ju att bli fri från gammalt och ge rum för en inre harmoni och en framtid med glädje och hopp. För den som har svårt att gråta eller när spänningar gör att det låser sig kan man ta till en trigger, en äkta ”snyftfilm” kan få det att lossna och efteråt känns hjärtat lite lättare.

4. ”Fuska” vilt

När inte allt faller på plats är det fullt tillåtet med ”fusk”. Leta smink, smycken, och övrigt med ett mål : Styrka & Harmoni. Finns det en kajalpenna där färgen heter Awesome Performance ska den naturligtvis köpas. I parfymbutiken frågar man helt enkelt efter en parfym som utstrålar kaxighet och styrka, den kommer sedan för alltid ge en extra dos styrka. Smycken ingår med fördel i detta kit och en stor fjäril runt halsen visar att man är redo att flyga igen, ett armband med ord som Love, Humanity, Kindness etc ger ett lugn, en skyddsängel tas på vid extra utsatta tillfällen och varför inte de gyllene skorna när man känner segervittring. Lägg också en liten styrkesten i fickan som en extra kick. Oändliga möjligheter där bara fantasin sätter gränser och som med spegeln – Man börjar med att lura sig själv men så småningom infinner sig den där känslan man vill åt.

5. Kramas och Le mera

Bestäm dig för att ta alla tillfällen i akt att ge dem du möter ett leende eller en kram. Dessa två tillsynes enkla medel ger nästan utan undantag en go känsla i kroppen. Det går knappast inte att ge någon en kram utan att få en tillbaka och den värme och omtanke som sprids är till för att bevaras. Lika lite går det att ge ett leende utan att känna en glädje och ytterst få är de människor som inte ger ett leende tillbaka. I slutet på dagen är det faktiskt leenden, omtanke och värme som räknas.

Av Lotta Bergkvist

 

 

6 Comments

 1. Peter Lindbäck skriver:

  Pkt 4 Som man kan du byta stil. Ta på en snygg keps. Gå med värdig och rak hållning

  • Lotta skriver:

   Hej Peter och Tack för din kommentar!
   Jag var medveten om att pkt 4 vid första anblick kanske mest passade den kvinnliga skaran, men vid närmare eftertanke kan även män välja och vraka där.
   Det du skriver om rak rygg och värdig hållning håller jag helt med om och en av anledningarna till att Whitney Houstons låt ”Greatest Love Of All” är med på min lista är den fantastiska strofen ”No matter what they take from me,
   They can’t take away my dignity!”
   Kram Lotta

 2. Mycket bra tips! Jag ska försöka mig på att ta till mig dessa så jag kan sluta vara någon som är lätt att trampa på! Tack Lotta! Kram

  • Lotta skriver:

   Hej ”tillbakatillivet”!
   Vad bra att du kan ta till dig lite av tipsen. Ingen har rätt att trampa på någon annan, fast det finns de som ändå försöker och det gör ont. Du är värd att behandlas med respekt och ödmjukhet.Lycka till med din utveckling framåt.
   Kram Lotta

 3. Ulla Zahran skriver:

  1…<3
  2. <3
  3. <3
  4. <3
  5. <3

  Så lätt igentligen..men ändå så svårt om det har gått för långt..<3 <3

  • Lotta skriver:

   Hej Ulla!
   Jag hoppas verkligen inte jag påstår att det är lätt, för DET tycker jag inte! Bakom dessa råd finns, som du säkert redan gissat, en lång och jobbig ”kamp”.
   Men jag vill förmedla att man mitt i kampen kan göra en del för sig själv, för sin egen skull – för de som vill förminska oss är inte de som bör gå med ryggen rak!
   Kram och tack för din kommentar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *