Fem snabba tips på hur du vågar tala inför andra

Fem snabba tips när det inte fungerar att tänka positivt
november 19, 2014
Fem snabba tips på hur du fixar julen utan att köra över dig själv totalt
november 24, 2014

Fem snabba tips på hur du vågar tala inför andra

Zaiga Magnusson

Zaiga Magnusson

Zaiga Magnusson jobbar som kompetensutvecklare inom public speaking och har blivit utsedd till ”Nordens bästa taltränare”. Tillsammans med sin man Thomas Magnusson driver de företaget Magnusson & Magnusson. Zaiga tycker det är fantastiskt roligt att se människor utvecklas och gå från att knappt våga öppna munnen till att hålla presentationer som ger publiken gåshud.

1. Var dig själv och tala från hjärtat.

2. Låt en professionell tränare få lyssna på ett framträdande av dig och ge konstruktiv feedback. Du behöver komma utanför din komfortzon, känna att det inte var så farligt och sedan få återkoppling på vad som kan bli bättre till nästa gång.

3. Rädslan att tala inför andra beror ofta på att man är rädd för vad andra ska tycka och att man ska få hård kritik för sitt framförande. Tredje tipset är att skita i vad andra tycker.

4. För att komma över rädslan måste du förbereda dig noga och vara påläst om ditt ämne. Träna, träna, träna, det finns ingen genväg.

5. Tala högt och tydligt med engagemang. Ha ögonkontakt med publiken och visa dem respekt. Prata inte alldeles för länge och visa inte för många tråkiga Powerpoint-bilder. Det är ett mycket bra tips att inkludera lite humor i sitt talande.

Skribent Sara Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *