Fem snabba tips på hur man lyckas i sociala medier

Fem snabba tips för att få med själen i livet och affärerna
november 10, 2014
Fem snabba tips om projektledning
november 14, 2014

Fem snabba tips på hur man lyckas i sociala medier

Fotograf Jens C Hilner

Fotograf Jens C Hilner

De sociala medierna är just sociala, som namnet anger. Man delar intressant information, skapar nya kontakter, diskuterar, kommenterar, rekommenderar och lär sig på köpet massor genom sitt nätverk. Nina Jansdotter som är beteendevetare, författare och karriärcoach tipsar om hur du lyckas i sociala medier.

1. Varför vill jag använda mig av sociala medier? Vad förväntar jag mig att det ska ge? Tänk igenom först vad syftet är.

2. Vilka plattformar är intressanta för mig och mitt syfte?

3. Formulera enkla, konkreta mål, till exempel ” innan den här månaden är slut ska jag ha så och så många följare” eller ”jag skriver X stycken inlägg per vecka”.

4. Kommunicera med andra, gå in i dialoger, dela med dig av kunskaper och erfarenheter. Svara, diskutera och ställ frågor. Det krävs mycket aktivitet och det är mycket lättare om man tycker det är roligt. Hitta din egen stil.

5. Hur blev det? Pröva en eller två plattformar till att börja med. Det tar tid att bygga relationer i sociala medier, så ge det en ordentlig chans innan du eventuellt lämnar plattformen. Får du ut något av det? Är du på rätt forum? Är det roligt? När du utvärderar så kan resultatet faktiskt bli överraskande.

Skribent Carin Andrén

1 Comment

  1. Marie skriver:

    Bra tips Nina. För mig är du en förebild när det gäller punkten fyra. Jag skulle också vilja understryka det du tar upp i den sista punkten om att det tar tid. Uthållighet är a och o om du vill att din närvaro digitalt ska ge avkastning. Jag har bloggat i tre år och det är först nu som jag börjar märka resultat. Dels beroende på att jag har blivit bättre på att skriva och dels beroende på att jag använder de sociala medierna på ett vettigt sätt. Det tar tid att lära sig det mesta här i livet. Även detta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *