Fem snabba tips om hur du skaffar jobb via sociala medier

Fem snabba tips om skillnaden mellan självkänsla och självförtroende
maj 25, 2015
Fem snabba tips om hur blir du headhuntad med hjälp av sociala medier
maj 25, 2015

Fem snabba tips om hur du skaffar jobb via sociala medier

Nina-Jansdotter

Man kan utnyttja många plattformar när man söker jobb. Men frågan är om det verkligen ger nåt att söka jobb via sociala medier? Och hur ska man göra?

Nina Jansdotter, beteendevetare och coach tipsar.

1. Utnyttja så många sociala plattformar som möjligt, till exempel : Instagram, Facebook, Twitter och LinkedIn, ladda gärna upp en presentation på Youtube.

2. Tänk på att många jobb bara läggs ut via sociala medier, eller så läggs de ut där först, så man måste vara på hugget och hålla sig uppdaterad.

3. Man kan hitta jobb genom att söka på hashtags. Vanliga hashtags är: #karriärtips, #nytt jobb, #lediga jobb, eller så kan du specificera med branschtaggar som till exempel #restaurangjobb.

4. Följer man drömarbetsplatser via sociala medier så får man information om företaget. Detta kan ge dig en extra bonus på en eventuell intervju då du verkar påläst. Har företaget dessutom sett att du följt dem syns det att du verkligen brinner för företaget.

5. Våga sticka ut även om det kan kännas lite läskigt att trycka på startknappen och göra en stor grej av det. Våga gå utanför din trygghetszon. Det innebär så mycket mer att man hörs och syns och resultatet av din möda kan vara värt det.

Skribent Christina Åberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *