Cecilia+Kärvegård1

1. Ge någon en komplimang! Vi svenskar är verkligen urusla på att ge komplimanger. Förutom att vi ger komplimanger alldeles för sällan så ges ofta komplimanger av fel anledningar. Vissa ger komplimanger för att dom vill ha något tillbaka, t ex en komplimang. Vissa ger komplimanger för att vara snälla och för att ställa in sig hos mottagaren. Så bestäm dig för att varje dag ge minst en helt ärligt menad komplimang. Är du ovan så kan det kännas lite konstigt i början men när du märker hur glad mottagaren blir och när du märker hur skönt det känns inombords så kommer du snart vilja ge mer än en komplimang varje dag. Ett väldigt enkelt sätt att bli glad på.

2. Gör en lista på de tre saker du helst vill ska hända den närmaste månaden! Det kan vara stort eller smått – det viktiga är att det är saker som du känner glädje inför. Det här är saker som du sedan kan tänka på när du känner att du behöver något som gör dig glad.

3. Skapa en ny tankerutin. Välj ut en tanke som gör dig glad och nöt in den i din hjärna genom att tänka den riktigt ofta. Som du vet så är vi utrustade med omedvetna tankar som rullar på automatiskt. För att en tanke ska kunna gå per automatik så måste den ha tänkts många gånger så att den trampat djupare spår i hjärnan. Så bestäm dig för en tanke som känns bra för dig och tänk den ofta.

4. Säg till dig själv att allt som är tråkigt är roligt. Och hur lätt är det, tänker du säkert nu. Allt handlar om fokus och livet ser ju ut så att vi får göra en del saker som vi tycker är tråkiga. Det upplever vi på alla områden i livet och oftast är ju de tråkiga sakerna det som vi ser som måsten. Vi tar städning som exempel: Jag väljer att städa för det är så roligt att se hur fint det är när det är klart. Alltså, fokusera på resultatet för det är det som är det roliga.

5. Skriv ner de 5 saker som gör dig mest glad. En lista som du sen kan ta fram när du känner att du behöver göra något för att bli glad. Kommer du på fler än 5 saker så är det suveränt.

Med önskan om en fantastisk dag!

Av Cecilia Kärvegård