Bästa tipsen inför fotbollsfesten

Foto: Stock

Bästa tipsen inför fotbollsfesten

Rasism, diskriminering i samband med etnicitet eller sexuell läggning är en del av många människors vardag och blir som ett skrapsår på kroppen som aldrig vill läkas. Men vart fjärde år, bryts dessa negativa mönster. Det handlar om VM, världsmästerskapet i fotboll, turneringen som får folk från olika kulturer att känna sig som ett enda stort jag. Här tipsar fobollsfantasten Oliver Kertes om hur du får en VM-fest du sent glömmer.

1. Låt musiken dribbla fram VM-känslan i kroppen
En fest utan musik är som en fotbollsmatch utan supportrar. Låt Will Smith med “Live It Up”, eller Jason Derulo med “Colors” ta på kaptensbindeln och styra stämningen i ditt hus i sommar.

2. Fyll hemmet med klara fotbollsfärger
Olika färger kan bidra till olika känslor. Så pryd väggarna i sommar med Sveriges blågula färger, Nigerias gröna nyanser eller varför inte Spaniens röda toner?

Bästa tipsen inför fotbollsfesten

Foto: Privat

3. Bjud hem dina nördiga fotbollsvänner
Socialt umgänge är hela grunden till supporterskap i fotboll. Att ha någon att skrika ut sin ilska med eller någon att jubla “vilket mål” med är en härligare känsla än att se Spanien spela “Tiqui Taca”-fotboll.

4. Go all in och assistera gästerna med VM-mat
Varför inte fylla bordet med massa olika maträtter från olika fotbollskontinenter när tillfället finns? En rysk kaviar, äkta mexikansk tacos eller argentinska empanadas kan vara det som gör att “festen går stolpe in istället för stolpe ut”.

5. Tippa VM och sätt ribban för guldet
Oavsett om du är en 17-årig fotbollsälskare eller en 50-årig mamma, som hellre chattar på mobilen med en väninna än kollar fotboll, kommer en tippning av mästerskapet bidra till att du omedvetet följer turneringen mer engagerat och fokuserar mer vid varje match. Tävla mot dina vänner, eller tippa tillsammans – ni väljer!

Skribent: Oliver Kertes

Dela dessa tips på sociala medier