Bli en stjärna på att ta emot beröm

Foto: Stock

Bli en stjärna på att ta emot beröm

Att ge beröm och att få beröm är något som verkligen ger glädje men tyvärr så är vi lite dåliga både på att ge och att ta emot beröm. Så för att vi ska lära oss bli stjärnor på att ta emot beröm så har en expert i ämnet, Elaine Breske Hirscher, gett oss sina fem bästa tips. Elaine jobbar som föreläsare, krönikör och utbildare på företaget Cquence. Elaine har även en väldigt uppskattad grupp på Facebook om Beröm.

1. Det räcker med att säga: ”Tack”.

2. Tänk på att det är oförskämt att inte ta emot beröm, för den som ger berömmet menar det och tycker att du gjort något bra och tyckte att det var viktigt att få säga det till dig. Att inte ta emot beröm från en person är ungefär som att kasta en present direkt i soporna.

Bli en stjärna på att ta emot beröm

Foto: JiniSofia

3. Du blir lyckligare av att ta emot beröm. Hjärnforskning visar att när vi får beröm så ökar produktionen av serotonin som är kroppens eget lyckohormon.

4. Att ta emot beröm höjer även din självkänsla då serotoninet inte bara gör oss lyckligare utan även ökar vår självkänsla.

5. Ta på dig solhatten istället för surglasögonen och fokusera mer på det positiva så är det lättare att uppmärksamma det beröm som du får och så väl förtjänar.

Skribent: Cecilia Kärvegård

Dela dessa tips på sociala medier