Fotograf Malmö Jens C Hilner

Fotograf i Malmö Jens C Hilner

När du har beslutat dig för att gå till en professionell fotograf, vad behöver du tänka på inför fotosessionen? Fotograf Jens C Hilner i Malmö tipsar om hur du kan förbereda dig.

1. Kläder till fotograferingen
Vanliga förberedelser inför en fotografering är att välja ut kläder som man själv är bekväm i, då blir det bättre bilder. Tre till fem klädbyten så man får lite variation på bilderna och får många bilder sedan.

2. Hjälp med kläder, hår och makeup
Det är bra att ha bokat tid hos frisör, makeupartist och stylist i förväg.

3. Hos fotografen
Försök att vara utvilad innan och kom till fotosessionen med inställningen ”Det här kommer bli skitskoj!”. Fotografen försöker göra fotograferingen till en upplevelse för kunden och det är till stor hjälp om kunden lyssnar på fotografen.

4. Jobbigt att bli fotograferad
Många människor trivs inte med at bli fotograferade men fotografer brukar vara duktiga på att få folk att slappna av och känna sig bekväma. Försök att se fotograferingen som en kul grej och ta det inte alltför allvarligt.

5. Posera på fotot
Man behöver inte stå eller sitta på något speciellt sätt utan det räcker med att man lyssnar på fotografen. De kan om hur man poserar och står på rätt sätt så det passar till bilderna så det behöver man själv som kund inte tänka på.

Skribent Maria Nilsson