bröllopsfotograf Jens C Hilner

Foto Calle Drangel

En av många saker att tänka på inför bröllopet är att anlita rätt bröllopsfotograf som kan återge det  här speciella tillfället på ett bra sätt. Hur skulle bröllopsfotografen själv göra för att hitta en passande bröllopsfotograf? Jens C Hilner ger tips till er som ska anlita en fotograf till ert bröllop.

1. För det första så ska du försöka hitta en fotograf vars bildstil du gillar. Titta igenom många bilder och se om du kan se någon röd tråd genom hela portfolion. Känns det som det stämmer med vilka ni är och vad ni vill?

2. Be att få träffa bröllopsfotografen på ett förutsättningslöst möte där ni kan gå igenom just ert bröllop och även känna in personkemin mellan er och fotografen. Om personkemin inte stämmer är det lätt att ni som brudpar inte känner er bekväma när ni ska fotograferas och detta påverkar givetvis bilderna.

3. Man kan alltid googla och se vad andra tycker om just den bröllopsfotografen, men tänk på att smutskastning förekommer i branschen. Skapa er en egen uppfattning istället.

4. Se alltid till att ni får alla bilderna som bröllopsfotografen tar. Det är inte fotografen som ska välja ut vilka bilder som är bra, det är ni som väljer. Se även till att ni får bilderna högupplösta så ni själva kan göra förstoringar och kopior fritt utan att behöva betala mer eller vara beroende av bröllopsfotografen.

5. Ge fotografen fria händer med era önskemål som grund, men framförallt: ge bröllopsfotografen tid att ta sina bilder. Ni vill inte ha en stressad fotograf på ert bröllop. Planera så att det ni gör innan fotograferingen inte drar ut på tiden så ni kommer i tid till fotograferingen.

 

Bröllopsfotograf Jens C Hilner

Foto Calle Drangel