Sami Sulieman driver Prescott Lewis Invest, har mångårig erfarenhet som entreprenör och är just nu aktuell med en ny satsning inom bankvärlden. Här ger han sina fem bästa tips för dig som är ny, eller blivande, entreprenör. 

1. Inga ursäkter
Det finns många anledningar till att inte starta företag, men desto fler anledningar till varför du som vill ska. Det innebär en stor frihet, ett bidrag till samhällets hållbara ekonomi och dessutom respekt gentemot din egen vilja. Inga ursäkter är bra nog till varför du inte ska stå på egna ben och förverkliga dina drömmar.

2. Var beredd att satsa allt
När de jobbigaste minuterna av tvivel är förbi och du har bestämt dig gäller det att du är beredd på att ge ditt allt. Att starta företag kräver mod, att driva ett kräver arbete. Det gäller därför att du är beredd på att arbeta hårt, oavsett mot- eller medvind.

3. Ge inte upp vid motgångar
Motgångar kommer att komma, men det är en del av varje entreprenörs vardag. Att inte uppleva motgångar är att inte utvecklas – genom att möta motgångarna, arbeta dig igenom dem och hitta lösningar tar du ditt entreprenörskap framåt.

4. Var inte rädd för att sälja
Försäljning är navet i din verksamhet, men det är också att visa omtanke mot dina kunder. Är du genuin och tror på din produkt, dess värde och dess affärsnytta, vore det egoistiskt att inte sälja och delge sin kunskap.

5. Vårda dina relationer
En bra kundrelation innebär ofta en lojal och återkommande kund. Vårda därför alltid dina kundrelationer, visa omtanke och erbjud ett mervärde denne inte kan tacka nej till.

 

Skribent Johanna Järvstråt