Christina Paulson1

Att stanna upp en stund, reflektera kring vart vi är på väg och varför. Känna efter vad vi vill och vad som verkligen är viktigt för oss. Både vad gäller arbete och privatliv. Det borde vi alla göra. Frågor vi kan ställa oss är – Lever jag det liv jag vill leva just nu? Känns det bra eller är det något som inte stämmer – och i så fall vad? Vill jag egentligen vara någon annanstans? När det är som bäst så känner vi att tillvaron är både begriplig, hanterbar och meningsfull – och att vi skapar ett mervärde både för oss själva och andra.

 1. Skapa tid för återhämtning och reflektion. Det är lätt att ”inte ha tid” och ändå har vi alla 24 timmar per dygn. Prioritera klokt, för mår du inte bra så gör du heller inget bra jobb.

2. Se ditt värde utan ”prestationsglasögon”. Vi lever i ett samhälle som drivs av att vi presterar, men vi är lika mycket värda även om vi slappar framför Tv:n.

3. Fortsätt vara den du är – kom ihåg att du är unik. Lyssna på din inre röst. Gör bara det som känns bra. Känns det jobbigt? Ta dig då en funderare på varför du måste…

4. Var stolt över dig själv och det du gör. Visst är det bra med förebilder, men försök inte vara någon annan än den du är. Du är bäst på att vara just du!

5. Behöver du hjälp att hitta rätt? Skaffa någon att prata med, som du känner förtroende för. En coach, terapeut eller mentor kan ge dig vidare stöd och vägledning.

Kom ihåg: Du är alldeles för värdefull för att gå och må dåligt. Sök professionellt stöd – det är du värd!

 

Christina Paulson

Hemsida: www.chefensbastavan.se