Dorotea Pettersson1

Fotograf Kerstin Larsson

Fotograf Kerstin Larsson

Vi får inbjudningar till event och möten via sociala medier dagligen. Det är lite svårt att hålla reda på alla och ibland även svårt att komma ihåg vilka man tackat ja till. Vi är många som upplever att det inte alltid finns någon vett och etikett kring detta utan man tackar ja och dyker inte upp eller så svarar man ingenting. Hur ska man göra då? Kanske så här:

 

1. Ha som vana att kika igenom inbjudningarna du har fått med jämna mellanrum så att du inte missar något bra. Självklart kan du inte vara intresserad av allt. Du kan gå in och begränsa inbjudningar under inställningar.

 

2. Tacka ja eller nej på inbjudan på ett trevligt sätt. Den som bjuder in blir glad för svar och ännu gladare om det kommer med något trevligt litet meddelande. Är du en av dem som får väldigt många inbjudningar om dagen så kan det vara svårt att ge ett meddelande till varje men då kanske det kan vara bra att ge meddelande till de man känner och bara svara nej till dem du inte känner. Tackar du ja, så se till att skriva in det i kalendern så du inte glömmer.

 

3. Om du har tackat ja så se till att förbereda dig inför mötet eller eventet på rätt sätt. Ha koll på tid och plats. Ta reda på vilken länk du ska trycka på om det till exempel är ett webbinar. Ha dina frågor klara och papper och penna redo.

 

4. Strunta inte i att närvara bara för att det är gratis. Den som sammankallat förbereder sig lika mycket till ett gratisevent som till ett som kostar. Risken är att gratisevent försvinner. Skulle det visa sig att du får förhinder så meddela det i förväg.

 

5. Kom i tid! Delta, lyssna och ha roligt.

 

Dorotea Petterssonwww.dorro.se

Brita Hahnewww.smpl.nu