beate-mc3b6ller-2013

Det är viktigt att du mår bra medan du söker arbete. Det tar på krafterna och det är betydelsefullt att du håller humöret uppe. Passa på att fråga hur din självkänsla mår och arbeta med den parallellt med ditt jobbsökande. Gå igenom vad du vill göra för att må bra i kropp och själ – fyll på bensintanken med positiv energi.

1. Kapten på din egen båt
Ta ansvar för din situation och framtid. Skriv ner en handlingsplan som hjälper dig att få en bild av vad du behöver göra på vägen till ett arbete.

2. Gå igenom ditt nätverk
Hur ser ditt nätverk ut idag? Vilka personer kan du kontakta i ditt jobbsökande? Vem stöttar dig när arbetssökandet känns tufft? På vilket sätt kan du utöka ditt nätverk? Passa också på att stryka eventuella energitjuvar från ditt nätverk.

3. Ge beröm och belöningar
Belöna dig med något när du gjort något du är glad över. Hitta det du tycker är roligt, det behöver inte kosta så mycket pengar.

4. Kliv ur din trygghetszon
Passa på att gå utanför den zon du känner dig trygg i – på så sätt växer du som människa. När du utvecklas ger det positiv energi och du kan hitta en mening med din situation som arbetssökande.

5. Om krafterna sinar
Det är viktigt att ta paus från arbetssökandet när krafterna tryter – det är faktiskt OK att tänka på något annat en stund! Tänk på vad du äter, träna och sov ordentligt.

Beate Möller

 

Beate Möller har tillsammans med Nina Jansdotter skrivit boken Arbetslös men inte värdelös.

Bokomslag Arbetslös men av Beate o Nina