Kerstin Hofgren

Kerstin Hofgren

Du har kanske lärt dig att det bästa är att tänka positivt! Hur gör man då när livet suger, när någon kär bedragit dig, när någon nära ”gått över till andra sidan” och du känner sorg, när livet helt enkelt inte följer manualen för ett lyckligt liv? Du försöker att tänka positivt, känna tacksamhet men det funkar inte. Vad gör man då? Här kommer 5 steg som hjälpt mig:

1. Första steget är att söka efter något som ger dig lättnad. Om det är att förneka nuvarande läge, gör det då! Fantisera om att situationen är annorlunda än vad ”verkligheten” visar. Fantasi är lika med lättnad som i sin tur ger ett friare sinne.

2. Gör något som får dig att fokusera på något annat än den så kallade ”verkligheten”. Lyssna på musik, dansa, fantisera, gör allt du kan för att strunta i ”verkligheten”.

3. Glöm allt du lärt dig om att man ska ”gå in i sorgen och verkligen känna smärtan” för att kunna bli fri i framtiden. Gör allt du kan för att känna frid, frihet, lättnad just nu. Innebär det att äta glass, gör det utan att känna dåligt samvete. Allt som kan ge dig lättnad är bra för dig!

4. Försök se de positiva aspekterna av din nuvarande status. Är det att du inte längre behöver ta hänsyn till den eller de som inte längre finns med dig eller som du valt bort? (din älskade, familjemedlemmen etc.) Försök allt vad du kan att fokusera på det. Friheten istället för sorgen!

5. Tänk på att du är en förlängning av Källan/Gud/Universum. Du är här för att utvecklas och expandera, känna glädje, för att uppleva alla dina önskningar. Du är inte här för att uppfylla någon särskild guds önskningar. Du är i framkanten av utvecklingen – den som representerar utveckling och framgång.

Kerstin Hofgren