Fotograf Jens C Hilner

Jens C Hilner
Fotograf Henrik Lundin

Jens C Hilner jobbar som fotograf Malmö sedan 20 år har varit med om att ta både ris och ros av utomstående. Att ta ros ger en härlig boost och sporrar till att bli ännu bättre inom det man kan. Men när det gäller riset så kan det svida ordentligt. Risken finns att man tappar sugen, drar sig tillbaka och blir osäker, vilket är synd tycker Jens C Hilner, som därför gärna backar upp med fem snabba tips på hur man ska hantera just den lite bittrare kritiken.

1. Tro på dig själv. Du är bra och du duger mer än väl. Här har du, kanske utan att du ens vet om det, lyckats bygga upp en liten fanclub, som beundrar och respekterar dig för att du är den du är.

2. Våga stå upp och säg att du är bra på vad du gör. Glöm inte att oftast är det bara en mindre procentandel som kritiserar negativt. Omge dig istället med positiva förebilder. Detta kommer att göra att du får mod att vara dig själv. Våga ta nya steg. Anta nya utmaningar.

3. Bena upp kritiken. Fundera över vem som kritiserar. Är det en närstående? Eller en främmande? Oftast är det en eller flera främmande personer som inte känner en. Många gånger kan det mycket väl vara dina konkurrenter som försöker trycka ner dig. Då finns det inte anledning till att ta det personligt, utan skaka av det och gå vidare.

4. Glöm inte att det är kritikernas egna tankar som skapar en skev bild av dig, hos dem själva. Bry dig inte om dem. Du och ditt eget jag bevisar motsatsen och dessutom har du annat att göra än att lägga ner tid och energi på dem.

5. Var glad, fortsätt att jobba på som vanligt, tro på dig själv och det du gör. Kör ditt eget race och gotta dig i alla rosor du får istället. Det är de som håller dig uppe, gör dig stark och modig.

Våga vara bäst!

Besök Jens C Hilners hemsida på www.photomedia.se

Skribent Christina Åberg

Fotograf Malmö Jens C Hilner

Fotograf Malmö Jens C Hilner