Bröllopsfotograf Jens C Hilner

Foto: Calle Drangel

Bröllopsfotograf Jens C Hilner i Malmö har fotograferat många brudpar. Ett  bröllop är ett tillfälle som ställer speciella krav på bröllopsfotografen i form av lyhördhet och skicklighet. Här delar han med sig av sina tips på hur man lyckas med uppdraget och gör så att alla blir nöjda.

1. Brudpar är i allmänhet inte vana vid att stå framför kameran. Gör bröllopsfotograferingen till en rolig upplevelse för dem. Lyckas du med det så får du ett avslappnat brudpar och du får lättare de bilder du behöver.

2. Planera var du ska fotografera några dagar innan. Åk ut till platserna och ta bilderna i huvudet och skriv ner vilken typ av bilder du tänker ta. Om du planerar noga så får du mer tid på dig och hinner ta fler bilder. Då får du en bredare variation och det brukar uppskattas mycket av brudparet.

3. Om du utmanar dig själv så blir din kreativitet högre och möjligheten att få unika bilder blir mycket större. Om du utmanar dig själv, se till så du vet vad du gör – för misslyckande är inte ett alternativ!

4. Ge brudparet vad de vill ha, välj inte ut bilder åt dem, för du kan inte veta vad de vill ha. Ge dem alla bilderna så blir de jättenöjda och rekommenderar dig för fler kunder och du tjänar mer pengar.

5. Misslyckas inte med bilderna som ska beskriva två människors absolut viktigaste dag. Om du misslyckas då ska du inte jobba med detta.

Bröllopsfotograf Jens C Hilner

Foto Calle Drangel