Massimo svensk

Massimo Provenza

Det finns många vinster med att hyra ett hus utomlands på semestern, istället för att bo på ett hotell, menar Massimo Provenza, som driver Massimo Villas på Sicilien sedan många år tillbaka. Han menar att i en villa får du känslan av att du är ”hemma” fast du är borta. Här tipsar han om de fem viktigaste fördelarna:

1. Priset blir fördelaktigt
Det blir ofta ett bra pris per person om det är flera i en grupp eller i en familj som hyr ett större hus tillsammans.

2. Bär dina favoritkläder
Du kan välja att ha på dig vilka kläder du vill och som du känner dig bekväm med under sin semester, och du behöver inte klä upp dig för att gå till hotellets restaurang och äta middag. Du behöver alltså inte tänka på rätt klädkod.

3. Upplev landet mer
I ett hus lever du oftare närmare befolkningen på orten och lär dig mer om hur de lever där. Du får i högre grad utmana dig själv att förstå språket när du handlar i lokala butiker och liknande.

4. Utrymme för fest
I ett hus är det mer ostört och du behöver inte oroa dig lika mycket om du stör andra när du har fester, stojande barn, spelar musik och så vidare.

5. Bestäm tiderna själv
Du behöver heller inte rätta dig så mycket efter när restaurangen är öppen för frukost och vilka tider poolen är öppen för bad och liknande om du skippar hotellet. Hyr du hus så kan du i större grad följa din egen rytm och slappna av mer när du är ledig.

Läs mer: Massimovillas

Skribent: Nina Jansdotter

Foto: Jens C Hilner