Hälsan är det viktigaste vi har, och den tar man för givet! Över 80 % av alla sjukdomar beror på vad vi äter. Därför är det viktigt att äta rätt mat för att hålla sig frisk, eller bli fri från de sjukdomar som finns.

1. Se till att ha rätt syra-basbalans. Börja dagen med att dricka ca 2-3 dl rent, rumstempererat vatten med kallpressad citron i. Du bör dricka 2-3 liter vatten varje dag för att dina njurar skall fungera bra. Drick lite mer på förmiddagen än på eftermiddagen.

2. Få mage-tarm att fungera. Ät en vitamin- och mineralrik frukost med frukt och grönsaker. Tillför rätt näring till kroppen och tarmarna och ge dem möjlighet att läka sig själva.

3. Håll blodtryck och blodsocker jämnt. Ta kontroll över din inre stress, minska sockerkonsumtionen och undvik mat med tillsatser av natriumnitrit. Ät basgörande kalk varje dag för att få tillräckligt med kalk och magnesium och få dina blodkärl rena, starka och elastiska.

4. Håll vikten. Övervikt frestar på kroppen. Ändra dina matvanor så kommer vikten att gå ner. Det bästa sättet att gå ned i vikt på är att minska på sötsaker och onyttiga fetter.Ingen eller mycket liten alkoholkonsumtion.

5. Rök och snusa inte. Luften är allt annat än ren nuförtiden. Förvärra den inte genom att själv röka. Ta långa promenader och bara njut av den friska luften, träna upp andningen. Andningen har en central roll i att skapa balans i kroppen.

Jag brukar säga: Precis som du besiktigar din bil en gång per år bör du besiktiga din kropp minst en gång per år, för att ta reda på hur du mår.

Du blir vad Du äter!
Du blir vad Du dricker!
Du blir vad Du tänker!

Margareta Nilsson
Levsunt & Naturläkare

http://levsunt.cosmopharmas.com/bli-konsulent

www.levsunt.se