Fotograf  i Malmö Jens C Hilner

Fotograf Jens C Hilner

Jens C Hilner, är fotograf Malmö och driver företaget PhotoMedia Sweden sedan nästan 20 år tillbaka. Han tipsar om hur man underhåller sina följare på Facebook:

1. Skapa en dokusåpa kring dig själv. Lägg upp bilder och intressanta berättelser som relaterar till din sida. Men fundera noggrant på hur dina följare ska se dig, vilken image du vill återspegla. Tänk på att stanna vid denna för att inte förvirra dina följare.

2. Lägg tid på dina inlägg och försök att hålla en hög kvalitet snarare en hög kvantitet. Skapa väl genomtänkta, inspirerande inlägg som lockar till läsning och en vilja att stanna på din sida. Lägg upp dem på varje sida, i varje grupp som känns relevant. Därigenom får du fler likes vilket gör att du antagligen kommer att få fler uppdrag, förfrågningar och möjligheter till intressanta samarbeten.

3. Mängden inlägg spelar roll. Försök att lägga in åtminstone ett om dagen, gärna fler. Men när du gör detta, så är det viktigt att fokusera på kvaliteten i både bild och text. Det får gärna ”fängsla” och kanske till och med väcka debatt.

4. Flest likes tycks man få om man berättar och visar bilder ur ”det verkliga livet”, dvs. bakom kulisserna från arbetsplatsen, som kan verka inspirerande. Men även bilder och stories från familjelivet kan höja likes-kvoten. Det ska dock vara genomtänkt och passa in i konceptet. Variationen på flödet är en vinnande faktor.

5. Plats för misstag får man räkna med. Trots allt så är vi bara människor och har möjlighet att se misstag som en del av en läroprocess. Det är inte hela världen att tabba sig lite grann. Ingen vill följa en robot som bara säger ja och amen, som ständigt gör rätt och alltid har det bra.

Fram för mänskligheten!

Skribent Christina Åberg

Fotograf Jens C Hilner

Fotograf Jens C Hilner