Betsabé Vivanco Goldberg

Betsabé Vivanco Goldberg

När du nätverkar och träffar dina kunder, dina läsare eller nya uppdragsgivare är det viktigt att noga och strategiskt tänka på vad du har på dig. Att bli mer medveten som ditt yttre och dess betydelse kan vara avgörande i viktiga affärssammanhang i dagens hårda konkurrens. Varumärken syftar till att göra det enkelt att hitta, utvärdera, välja och komma ihåg ett företag eller en individ. Att bygga ditt personliga varumärke handlar om att kommunicera med hög kvalitet och lyfta det unika hos just dig.

1. Research
Gör research om nätverket du ska till. Gå in på deras hemsidor, titta gärna på bilder tagna från deras tidigare evenemang. Vilka andra företag finns där? Vad har personerna på bilderna på sig? Det kan ge dig en fingervisning om hur du kan modifiera din stil. Samma sak gäller när du ska möta nya kunder eller ska på en jobbintervju. Research är A och O.

2. Förberedelse
Tänk igenom vad du ska ha på dig redan dagen innan. Tänk på vilka personer du ska träffa och vad du vill förmedla. Hur vill du uppfattas? Se till att dina kläder förmedlar exakt det. Och glöm inte att lyfta fram det unika hos dig själv. Var dig själv, känn dig bekväm i din stil.

3. Välj kläder som du känner dig bekväm i
Det är ingen idé att du tar på dig en snygg skjorta om den stramar, eller jobbkavajen som känns lite för trång. Bättre att satsa på en stil som du trivs i för att kunna ha fullt fokus på ditt uppdrag och din verbala kommunikation. Rätt färg kan göra stor skillnad för hur du uppfattas; en sjal, skjorta eller slips i rätt färg ger t.ex. ett mer levande intryck av dig.

4. Väck de rätta känslorna
Vilka känslor vill du väcka när du träffar nya människor? Förtroende? Kompetens? Entusiasm? Värme? Din stil bör spegla exakt det du vill och väcka de rätta känslorna hos dem du möter.

5. Närvaro
Var närvarande och lyssna på personen du träffar. Att lyssna ger dig försprång, du styr samtalet med dina frågor och låter den andra prata ostört. När du nätverkar är det också viktigt att bjuda in till samtal för de nya som kommer in i rummet. Kom också ihåg att du ska nätverka med många. Mingla!

Betsabé Vivanco Goldberg

be-yourself.se