suz

Suzana Dropuljic Almasi började med papper och penna och skissade sina målningar. Nu syns hon mer och mer på Facebook där hon själv skapar många bilder i sin egen stil via datorn som hon sedan lägger upp där. Suzana har också målat alla bilderna i dom olika rummen och skåpen på kontorshotellet Mindfloor i Malmö.

1. Vad vill jag skapa och förmedla ?

Känslor, uttryck och annat. Vi måste nästan se det framför oss innan vi börjar skapa eller låta det växa fram under tiden vi skapar. Man ska kunna uttrycka sina behov av att tänka, skapa och redigera. Den största glädjen med att vara kreativ är att se med andra ögon, att kunna se idéer. Kreativiteten behöver känna frihet och inspiration för att skapas.

2. Vara för sig själv

Det är viktigt att hitta en plats där man kan vara för sig själv och kunna stänga av omgivningen runt om en själv för att kunna tänka fritt och öppet. En plats där det inte finns någon stress, inga krav, endast positiva känslor, värme, glädje, tillfredsställelse och lugnet som man behöver. Det viktigaste är att ge kreativiteten andrum och inspiration.

3. Att våga skapa

Var inte rädd för att sticka ut med det du skapar, man ska våga. Det ska ju vara någonting unikt som ingen annan gjort förut. Hittar man det så funkar allt.

4. Att kunna grunderna

Det är viktigt att kunna grunderna i det som vi ska skapa. Att tycka om att jobba med färger och former, att kunna se idén framför sig.

5. Det ska kännas bra Det ska vara kul att skapa och att vi mår bra med det vi skapar. Att kunna älska det man gör.

Av Ingvar Nilsson