Thomas+Lööw

Thomas Lööw är VD för Airhelp, samtidigt som han arbetar som kommersiell rådgivare till dem som vill lyckas med sin affärsidé. Här ger han oss sina bästa råd för att göra en framgångsrik startup. 

1. Tänk utanför boxen: Det finns ingen box!
För att lyckas är det första som krävs en hållbar idé som många gillar och vill betala för. Det kan därför vara bra att fundera över om idén har tillräckligt hög bärkraft. Finns det ett allmänintresse och är idén genomförbar? Det är viktigt att testa idén innan man kommersialiserar den.

2. Våga ta hjälp
För att veta om idén bär är det viktigt att du tar hjälp av andra. Du kan inte ensam avgöra hur en hel marknad ser ut. Fråga experter på området, fråga vänner, ditt nätverk, personer som erbjuder liknande produkter, nära och kära och gör ordentliga undersökningar och efterforskningar. Ju bättre research desto bättre start får du och kan korrigera ditt erbjudande – men glöm inte att följa din magkänsla.

3. Var fokuserad
Utan fokus irrar du lätt iväg i fel riktningar. Du måste veta var du befinner dig nu, vart du vill komma och hur du ska ta dig dit!

4. Arbeta hårt med passion och glädje
För att en idé ska nå framgång och generera pengar krävs det att du är beredd på att arbeta hårt. I början kanske det krävs att du har ett extrajobb samtidigt som du driver din affärsidé. Är du inte beredd på att kämpa för din idé kommer den inte heller att drivas framåt.

5. Lös finansieringsfrågan
En bra idé kostar att kommersialisera och för att kunna förverkliga den är det således viktigt att du kan finansiera lanseringen. Att lösa finansieringsfrågan tidigt borde därför vara av största prioritet för alla som vill lyckas med sin startup. Detta skapar ro och fokus på att lanseringen blir bästa möjliga.

Skribent Johanna Järvstråt