Bengt Alvång2

Hur ställer man in sig själv för att maximera chansen att livet verkligen skall bli så som man vill ha det? Napoleon Hill, Anthony Robbins, Paulo Coelho, vår egen Lars-Eric Uneståhl och många andra har försökt sammanfatta de mest framgångsrika strategierna för genuin lycka och framgång. Hemligheten/The Secret väckte för några år sedan miljontals människors hopp om att deras drömmar verkligen skulle kunna slå in. Om dessa kunskaper blandas med din egen erfarenhet och dina egna slutsatser och om du har huvudet bland molnen men även fötterna på jorden – och aldrig slutar lära dig – då är detta ett område som sätter krydda på tillvaron. 

1. Leta efter det bästa i människor

Låt dig inte sugas in i andras mörker.

2. Godkännande från andra är inte nödvändigt 

Var inte alltför imponerad av vad de tycker om dig. De är inte du. Dina intressen, talanger, specifika miljö och resurser är unika för DIG. Andra kan inte veta vad som är din bästa väg.

3. Att inte anklaga sig själv

Anklaga inte hela tiden dig själv för, och ha inte ständig uppmärksamhet på, saker som inte är som du vill att de ska vara i ditt liv. Lägg din uppmärksamhet på hur du vill ha det och rätta till de dåliga sidorna i livet bit för bit, i en anda av förväntan att ambitionerna kommer att besannas i framtiden.

4. Du tolkar

Du är tolken och skaparen av åsikter om allt som händer dig. Ingenting ”betyder” något av sig själv. Det är du som får det att betyda något.

5. Hopp och vilja

En persons liv är i allmänhet ett resultat av vad de förväntar sig. Hopp på förbättring och viljan att uppleva den är nödvändig för att förbättringar att ske på lång sikt.

Av Bengt Alvång

Läs mer om boken