Cecilia+Kärvegård1

Ett vanligt förekommande fenomen är att vi går omkring och har mindre härliga känslor utan att fundera över sanningshalten i de tankar som skapat känslorna. Det blir liksom en vana att gå omkring och känna sig smått irriterad, sur, misslyckad, uttråkad, överflödig, bitter, sorgsen och allmänt deppig. Och tyvärr så är det väldigt vanligt. Ännu värre är att vi skapar det helt själva. Precis, människan går omkring och skapar ett eget litet helvete i sina tankar och skapar onödigt lidande för sig själv och sin omgivning och får resultat därefter. Det positiva är att det fungerar precis lika bra omvänt. Du kan skapa en känsla du gillar för att förgylla din och andras dag. Alla känslor som du har upplevt tidigare kan du återuppleva relativt enkelt. Du är innehavare av precis rätt verktyg för att skapa en känsla som du gillar. Verktyget är dina tankar. Tipsen är hämtade från e-boken Bli en stjärna på att tänka! Så skapar du tankar som gynnar dig!

1.  Minns

Att tänka tillbaka på en situation eller händelse då du kände en känsla som du gillar är ett väldigt effektivt sätt att skapa en känsla du önskar. Vill du känna dig förälskad i din partner så tänk tillbaka till den tiden när du träffade din partner och blev kär.

2Dröm

Har du mål som skulle göra dig väldigt lycklig så fantisera om att du redan nått dit. Är ditt mål att åka på semester för att bara slappa så dröm om att du ligger på den där stranden vid havet, under en vajande palm med en paraplydrink i handen lyssnandes till vågornas brus. Gör en bildsökning på Google och titta på bilder på ställen dit du vill åka. Känn de känslor som du skulle ha om du låg på den stranden och njöt av solens värme och havsbrisen.

3.  Musik

Musik påverkar oss väldigt mycket och har förmågan att trigga igång olika känslor. Lyssna på musik som kickar igång just den känslan som du önskar skapa. Sjung gärna med och dansa för att förstärka känslan.

4.  Tanken

Eftersom tanken skapar dina känslor så är det där allt börjar. Med hjälp av din tanke kan du skapa den känsla du gillar och önskar för tillfället. Vill du känna glädje så tänk glada tankar, vill du känna dig framgångsrik så tänk framgångsrika tankar osv.

5.  Kom ihåg

Livet är alldeles för kort för att slösas bort på meningslös irritation och andra känslor som skapas i onödan. Är ditt liv verkligen så långt så att du kan slösa bort det på att bli irriterad på att en bilist underlåtit att använda sin blinkers? Är det värt att skälla på dig själv för att du kom fem minuter för sent till ett möte? Är det värt att bli irriterad för att någon ställt skorna fel i hallen? Är det värt att blunda för allt positivt för att istället stirra dig ilsk på allt som är negativt?

E-boken som tipsen kommer ifrån finner du här

Med önskan om en fantastisk dag!

Cecilia Kärvegård