Massimo Provenza

Massimo Provenza

Massimo Provenza har i sin verksamhet Massimo Villas, på Sicilien gjort en del misstag, men han har också tagit sig tiden att lära sig något från dem. Här ger han sina fem bästa tips på hur du omvandlar dina misstag till en fördel för ditt entreprenörskap.

1. Se misstag som något naturligt
Alla entreprenörer gör misstag  – det är en naturlig del i verksamheten och inte något man borde skämmas för. Misstag är istället ett tecken på att du vågar ta risker och de blir inte farliga förrän du inte längre ser dem.

2. Gör inte om samma misstag 
Misstag är visserligen en naturlig del av verksamheten, men det innebär inte att samma misstag ska upprepas kontinuerligt. Ta dig därför tiden att inte bara notera misstaget, utan också att utvärdera det och dra lärdom av det.

3. Förbättra verksamheten 
Misstag kan kosta din verksamhet både tid och pengar, men om du noggrant utvärderat misstagets uppkomst kan du också implementera dina lärdomar i verksamheten och växa dig större. Fundera därför inte bara på hur misstaget uppkom, utan också på hur du kan förebygga att misstaget sker igen och hur du kan stärka din verksamhet även i framtiden.

4. Låt dig inte nedslås 
För att kunna hantera misstagen gäller det också att ha styrkan i dig själv att kunna se ljuset i tunneln. Fokusera på dina ambitioner, din potential och dina färdigheter i motgångar – de försvinner inte bara för du gjort ett snedsteg.

5. Fortsätt att ta risker 
Risker är ofta grunden till att misstag uppkommer, men de är också grunden till att växa sig större. Fortsätt därför att ta risker och var inte rädd för att göra misstag – utan dem kommer du bara stå still och trampa vatten.

 

Läs mer på: Massimovillas

Skribent Johanna Järvstråt