Jennifer Lind

Jennifer Lind

Jennifer Lind har drivit sitt företag Städsällskapet i snart 20 år och har gått från noll till 30 anställda. Här ger hon sina tips på hur man kan fortsätta arbeta uthålligt, trots svårigheter.

1. Se möjligheter att utvecklas
Att vara företagare kan innebära svårigheter, men de kan samtidigt vara möjligheter att utvecklas som människa. Under tuffa år har jag har fått en kunskap om mig själv som har gjort mig till en bättre företagare.

2. Ge inte upp
Som företagare behöver du vara både självständig och envis. Ge inte upp! Försök hitta nya vägar framåt!

3. 
Gå på magkänslan och var tydlig
Gå på magkänslan när det gäller anställda! Om människor tar mer energi än de ger, är det oftast inte rätt. Du behöver också vara tydlig med vad du förväntar dig. Om någon inte sköter sig, ta en diskussion, ge personen en chans till och tala om tydligt: ”Det här är mina mål, vad tycker du? Är vi överens om det här?”

4. Våga be om hjälp
Ibland behöver man be om hjälp. När problem uppstår kan det vara bra att prata med en coach som kan hjälpa till att hitta verktyg för att lösa dem.

5. Sök upp ett nätverk
Som arbetsgivare är du alltid utanför gänget och kommer inte att tillhöra personalstyrkan, även om du vill. Försök istället hitta ett nätverk där du kan visa dig svag. En chef behöver vara påläst och utbildad och då är det perfekt med ett nätverk av företagarvänner som kan stärka varandra.

 

Skribent Ingrid Byström