Roger Marklund

Roger Marklund

Roger Marklund är coach och inspiratör och har skrivit boken ICA-handlaren som drog i nödbromsen. Han har genom sitt eget liv fått erfara hur viktigt det är följa sin själs intention. Här tipsar han oss om hur vi ska finna vår kompass så att vi väljer rätt riktning i livet.

1. Kontakt med dig själv
Hitta en plats som är fri från mobiler, tv-apparater och datorer. Gå igenom de tankar som dyker upp, men rikta närvaron inåt och fokusera på upplevelsen av att ha en dialog med dig själv.

2.  Vad är mitt djupare syfte?
Ställ dig själv frågan: Vad vill jag egentligen, vad vill jag uppnå? Nästa steg är att tänka: hur skulle mitt liv se ut om jag levde min sanning fullt ut, vad skulle vara viktigt om jag visste att jag skulle dö om ett år? När du tänker dessa tankar, låt även kroppen vara med om resan. Låt det ta sin tid att finna svaren. Här kan du använda dig av andra miljöer som kan vara rogivande, till exempel skogen.

3.  Ovillkorligt genomförande
Nu är det dags att prova att fullfölja dessa insikter. Vad i ditt liv hjälper dig att leva som du djupast vill? Finns det saker som är tidstjuvar? Går din livssituation i linje med vad du vill i livet? I detta steg är det viktigt att följa din egen vilja. Ett sätt är att omge sig med folk som stödjer detta. Det är lätt att tappa kontakten med vad du vill och vad du kommit fram till. För att underlätta detta kan du sätta upp post-it-lappar som du ser varje morgon och kväll, skriv dina sanningar, vad du vill uppnå, dina syften och våga falla tillbaka på dessa. På detta sätt blir det också lättare för andra att stödja dig eftersom dina syften och din vilja är tydliga.

4.  Lev i frågan, inte i svaret
Hur mycket roligare blir inte livet om vi är öppna och lever i ett ständigt utforskande och äventyr. Det är hela tiden ett nytt nu att utforska om du är öppen för det.

5.  Gå till steg 1.