Det är många som pratar om att vi alla måste höja vårt medvetande och att vi ska leva på ett mer medvetet sätt. Men vad betyder att leva mer med medvetenhet? Att vara vid medvetande kan enkelt översättas med att uppleva, alltså medvetna upplevelser. Hur du skapar all din erfarenhet, alla dina tankar och känslor och omständigheterna i ditt liv. Det som brukar hålla oss tillbaka till höjt medvetande är brist på mod, rädsla eller osäkerhet till förändring. Vi lever oftast som vi alltid har gjort, fast att vi inte alltid trivs med det vi gör. Säkerhet är det som betyder mest för de flesta idag, att inte ta några onödiga risker. Göra som man alltid har gjort, som andra har gjort, men det kan ha en bieffekt att överdriva vikten av den personliga tryggheten. Istället för att göra egna mål följer man säkerheten. Säkerhet är oftast en vidskepelse. Den existerar inte i naturen, livet är antingen ett vågat äventyr eller ingenting. Tänk om du tar bort och börjar njuta av de saker som du idag fruktar? Vilken skillnad skulle det göra i ditt liv?

1. Våga förändra dig

Rädslan är inte din fiende. Det är en kompass som pekar ut de områden där du behöver växa. Så när du möter en ny rädsla inom dig själv, fira det som en möjlighet för tillväxt. Den exakta processen du använda för att bygga mod är inte viktig. Det viktiga är att du medvetet gör det. Att följa sina största, mest ambitiösa drömmar, uppleva misslyckande och besvikelser, är gemensamt för oss alla. Det viktigaste är att börja att införa en ny syn på dig själv i ditt dagliga liv, även om du från början bara kan göra det på ett litet sätt. Du kommer att börja leva betydligt mer medvetet och avsiktligt än du någonsin gjort tidigare .

2. Prata inte bara, utan gör det också

Om du verkligen känner att du vill arbeta på en högre nivå av medvetande, sluta prata om det och visa det i ditt beteende. Att vara på en högre nivå av medvetande än någon annan betyder inte att du är bättre än dem, bara mer medvetna och mindre passiv. Du kan uppleva misslyckanden och göra bort dig flera gånger. Men dessa är alla milstolpar längs vägen för ett mer händelserikt liv. De är dina privata segrar när du utövar din mänskliga förmåga till mod och successivt bygger upp styrkan att möta dina djupaste, mörkaste rädslor för att leva som den kraftfulla du verkligen är. I stället för att reagera på händelser, kommer du proaktivt att tillverka dina egna händelser .

3. Se möjligheter istället för omöjligheter

Om du ändrar ditt sätt att se på situationen skulle du se att du får en fantastisk möjlighet att höja din egen nivå av medvetande. Att vara mer medveten är trots allt första steget. Det spelar ingen roll vem du är, vi gör alla bort oss ibland, mister saker, faller. Medvetandet handlar inte om att vara perfekt, det handlar bara om att vara mer medveten. Titta på dig själv, lära av det, förlåta dig själv och gå vidare, upplev saker, skapa händelser. Låt inte någon få dig att känna skuld eller placera dig i rädsla för att du inte gör något (eller göra något) Gör dina egna beslut baserade på din känsla. Tro inte på vad andra bara säger, låt inte andra dominera dig baserat på deras osäkerhet .

4. Upplev saker, skapa händelser

Man kan inte känna upplevelser utan att göra dem. Hur du kommer att känna att ha vinden rör vid ditt ansikte, hur du känner när du cyklar rusande nedför en backe, det adrenalin som du känner och nervositeten innan du slänger dig ut för backen. Älska någon djup och innerligt, fråga om löneförhöjning, byta yrke. Vi måste uppleva saker för att förstå och uppskatta dem. Vi är alla på den här resan tillsammans och det är en resa utan slut.

5. Var mer kärlek och kär-leks-full

Kärlek! Kärlek är den mest omvälvande energin. Älska dig, älska dem. Var kärlek, tala kärlek, agera utifrån kärlek. Bli förälskad i dig själv. Kom ihåg hur det var att bli kär och låt den känslan fylla hela kroppen. Eller tänk på någon som älskar dig villkorslöst och fördjupa dig i den kärleken. Ha en stor känsla för humor, skratta mycket, skratta åt dig själv, lek mer, hoppa i vattenpölar, bada naken i månskenet, sjung högt i bilen. Att vara mer medveten om upplevelser är att höja din medvetenhet. Det är ofta inte de stora sakerna som höjer medvetandet utan de små sakerna i livet. När du känner dig säker och kärleksfull, kommer du att känna dig mer positiv och höja din medvetenhet.

 

När vi gör dessa små saker så har vi inte bara lyft upp vårt medvetande, vi har även lyft andras medvetenhet runt oss. Våra positiva vibrationer lyfter upp och det positiva påverka även andra människor.

Av Camilla Martin