Dessiree Lagerberg1

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga och det är verkligen sant. Med en bild kan man förmedla många olika känslor, eller visa en produkt

1. Bildens genomslagskraft

På Facebook brukar man säga att uppdateringar med bilder har stor genomslagskraft. Det beror inte bara på bilden utan också på att Facebooks algoritm fungerar så.

2. Instagram

På Instagram bygger du ett nätverk av följare genom att visa dina mobilfoton, följa andra, gilla andras bilder och kommentera. På Instagram brukar det finnas gott om tävlingar och utmaningar av olika slag.

3. #hashtags

Både på Facebook och Instagram kan du använda #hashtags, sökord. På det viset blir din bild lättare att hitta för den som letar efter bilder med blommor, hundar eller bilder från London.

4. Pinterest 

Pinterest är ett ställe där man samlar inspirationsbilder och lägger dem i boards med olika teman. Även här väljer man vilka boards eller personer man vill följa.

5. Bilderna 

Tänk på att du inte kan använda vilka bilder som helst. Fråga om lov. Eller använd dina egna bilder, men tänk på att du aldrig kan förutsäga var och hur de sprids.

Desirée Lagerberg

http://hemvävt.net

http://www.facebook.com/hemvavt.net