Jennifer Lind Photo: Andreas Wanitzky

Jennifer Lind
Photo: Andreas Wanitzky

Jennifer Lind, förtroendevald politiker i Huddinge kommun och VD för Städsällskapet, är en aktiv användare av sociala medier. Här ger hon tipsen på hur du använder sociala medier till din fördel – i både vått och torrt.

1. Lyft fram det som är viktigt för dig
Sociala medier är en utmärkt plattform att synas på och lyfta upp de områden som just du tycker är viktiga. Skapa diskussion, informera eller delta i de frågor som engagerar just dig – det blir ett sätt att visa vem du är och vad du står för.

2. Bygg dina varumärken
En fantastisk möjlighet på sociala medier är att inte bara bygga ditt personliga varumärke utan också visa din professionella sida. Jag brukar exempelvis använda sociala medier för att tala om hur det är att vara politiker och egenföretagare.

3. Nätverka
Sociala medier ger stora möjligheter till att nätverka med likasinnade, något som jag själv använder sociala medier till i stor utsträckning.

4. Välj vilka slag du utkämpar
Näthat är tyvärr en vanlig del i sociala medier. Lagstiftningen och kanalerna erbjuder lite skydd, om ens något alls, vilket gör det viktigt att välja vilka kommentarer som ska få ta din energi och inte.

5. Fortsätt blomstra
Även om näthat existerar är det viktigt att inte börja försöka göra om sig för att behaga någon annan – då är man farligt ute. Jag har lärt mig att fortsätta blomstra och vara den jag är. Jag kommer därför att ha mer rött läppstift och ännu vassare klackar; på din sida är det bara du som bestämmer.

Skribent Johanna Järvstråt