Kelly Piena1

Det är inte helt ovanligt att vi av livet landar i det jag kallar ”vardagsrummet”. Vi låter livet rulla på men vi drömmer om helt andra saker när vi sitter där i vardagsrummet. Det kan liknas vid att vi sitter i ett väntrum. Väntar på vår tur. Men vår tur kommer aldrig, vi skapar den själv genom vår kreativitet. Vi vet innerst inne vad vi vill med vårt liv. Det som hindrar oss är våra tankar om oss själva. DU vet vad du vill och önskar, sitt inte i väntrummet och fundera. NU är det kanske din tid att agera för att nå dina livsmål. Här kommer nu fem tips till dig som du enkelt kan följa:

1 Skriv ner på en lista vad du vill ha ut av ditt liv utan begränsningar, önska dig vad du vill

 Här ska du skriva ner allt som du vill nå, vill ha, vill uppleva utan begränsning. Allt kan bli verklighet om du inser det.

2. Skriv ner dina hinder för att nå det du vill

Här ska du skriva ner allt som i dag hindrar dig från att få det liv du vill. Egentligen handlar ju allt om dig. Men gör din lista och var ärlig mot dig själv.

3. Bestäm dig för att bryta dina hinder

Nu är det tid att titta på dina hinder och göra en förändring. Bryt dina mönster och gör på ett annat sätt i dag. ”OM du tänker som du alltid har tänkt så kommer du att göra som du alltid gjort och resultatet blir som det alltid blivit” Tänk nu utanför dina invanda mönster. Våga.

4 Gör en plan för hur du ska nå det du vill

 Denna plan ska innehålla hur du gör din förändring, men även en plan i tiden hur du tar dig mot dina mål. Vill du byta jobb så skriv ner hur du tänker göra för att göra det. Följ din plan för det är din framgång.

5 Se till att du har människor runt dig som stödjer det du vill med ditt liv

 Se över vilka du har runt omkring dig. Välj vänner med omsorg. Välj dem som vill stödja dig i ditt nya liv. De som peppar dig. De som tror på dig. De som inte är rädda för att du gör det du vill. Välj dem som stödjer dig. Undvik energitjuvar. Undvik dem som inte tror på dig. Skaffa nya vänner.

Av Kelly Piena, lifecoach