brittmarie Lööw1

Feng Shui är en gammal kinesisk tradition som är väldigt populär i västvärlden just nu, men ibland kan begreppen kännas lite ovana och principerna svåra att förstå. Här kommer fem snabba tips på hur du kan skapa mer harmoni och balans i ditt hem eller på din arbetsplats. Bagua är en karta över var olika energier finns i ditt hem. Oavsett om du använder dig av Bagua eller inte så kan du i varje fall börja med dessa fem tips redan idag. Lycka till!

1. Kartlägg situationen 

Var i hemmet är det mest kaos? Var i hemmet känner du att det finns harmoni och balans?  Känner du att det även i ditt liv finns områden där du vill ha förändring?  Börja där du känner du vill skapa mer harmoni och balans, “if it ain´t broke, don´t fix it.

2. Städa

Damm och smuts är stagnerad energi. Vädra och öppna dörrar och fönster så att frisk luft får komma in i ditt hem. Tvätta fönster eftersom de speglar hur klart du ser på din situation. Sortera och gör dig av med högar av till exempel tidningar och papper. Ifall du samlat på tidningar för att där finns någon artikel som intresserar dig, klipp ut artikeln och släng tidningen, ifall du inte har tid just nu och vill göra det senare. Lägg en post-it lapp på tidningen så att du minns varför du sparat just den.

3. Musik

Musik har en helande effekt på både människan och rummet. Du kan använda musik för att rena energierna i ditt hem efter att du gjort den fysiska städningen.

4. Fria utrymmen

Tillåt fria utrymmen i ditt hem så att energin kan cirkulera på bästa sätt.

5. Köp blommor

När du städat, köp en blombukett – fräscha blommor gör att du är mer motiverad att hålla snyggt och fint runtomkring dig.

Britt-Marie Löw