Att spela in sig själv och spela upp offentligt kan både kännas skrämmande och utanför din comfort zone, vilket är bra för det är då du utvecklas. Om ett år kommer du vara otroligt mycket bättre framför kameran och du kommer att le åt dina första avsnitt av video. LinkedIn har öppnat upp både video via telefon och dator vilket öppnar upp för att jobba på ett nytt sätt på LinkedIn som är världens största sociala plattform för företagare och yrkesverksamma, säger Marko Gyllenland, försäljningschef på Vimentis V.I.P i Göteborg.

 

1. Att använda video i sociala media ökar din interaktivitet och möjliggör för människor att lära känna till dig och vad du är bra på vilket bygger förtroende och följarskara. Dessutom är video enklare och mer attraktivt att ta till sig än bara text.

 

2. Genom att tillföra värde till din tilltänkta målgrupp kommer du snabbt få fler följare och många kommer vilja ta till sig det du förmedlar. Du blir nästan per automatik en expert inom ditt område. Ha en publiceringsplan för hur ofta du ska sända och ha kontinuitet i det du gör.

 

3. Håll det enkelt och inte för långt. Mina klipp är ofta 5 minuter långa vilket ger mig tid att förtydliga och visa på exempel och resonera kring en sakfråga. Det finns de som säger att 3 minuter är max eller 90 sekunder. Min fråga är om det blir för komprimerat och tillrättalagt, hur mycket värde kan man klämma in på den tiden? För mig är 3-5 min lagom.

 

4. Var relevant! Vad vill din publik ha? Vad det som de eftersöker som inte finns på marknaden. Vad kan du och vad brinner du för som du dessutom är bra på? Genom att hitta din nisch kommer det vara enklare för dig att veta vad du ska prata om, samt att de som tittar även vet vad de kan förvänta sig.

 

5. Var dig själv. Slappna av. Jaga inte perfektion, ingen bryr sig. Var mänsklig och tillåt dig själv att säga fel ibland eller komma av dig. Det gör inget. Undvik script men ha ett tema eller ämne du vill ta upp. Så låter det både mer naturligt och blir mer intressant att titta och lysssna på. Och framförallt ha kul, var engagerande och entusiastisk. Känslor smittar.

 

Marko Gyllenland är försäljningschef på Vimentis V.I.P. – Sveriges hetaste tillväxtplattform för en och fåmansföretag och har börjat använda LinkedIn och LinkedIn-video i sin roll som försäljningschef. Han bjuder således in bakom kulisserna på ett försäljningsbolag i centrala Göteborg, där man kan ta del av coaching, insikter, event, summeringar, ledarskap, kundmöten med mera.

Han gör det på ett personligt och engagerande sätt, med ett djup inom försäljning och ledarskap och förmedlar detta med glimten i ögat.

 

www.vimentisvip.se