Agneta+Oreheim

Varje natt drömmer vi mellan 4-6  drömmar, vilket innebär att vi har tillgång till en nattlig gratiscoach, som inget annat vill än hjälpa och bistå oss med våra livsutmaningar. Det vore väl synd att missa denna gratisguide? Här kommer fem tips på hur du lättare kan komma ihåg nattens drömmar.

1. Sätt intentionen! Allt börjar med ett beslut – så även att komma ihåg drömmar. Din inställning är avgörande – påminn dig själv om att du är öppen och nyfiken på ditt undermedvetna. Att du är intresserad och tycker att drömbudskapen är viktiga!

2.Bestäm dig – för att du ska komma ihåg en dröm när du vaknar. Säg till dig själv, eller skriv på en lapp och lägg under huvudkudden : ”I natt kommer jag att komma ihåg mina drömmar”! Upprepa gärna detta om och om igen,  som ett ”mantra” så att du somnar med den intentionen.

3. Ha ett anteckningsblock/drömbok bredvid sängen. Alternativt kan du tala in din dröm med hjälp av din mobilen t ex.

4. När du vaknar – ligg kvar, tänd ingen lampa och blunda utan att röra dig, för att memorera drömmen innan du reser dig. Om du vill kan du efter en stund försiktigt röra kroppen. Ev hittar du en ny dröm genom att aktivera kroppsminnet, om du hittar den kroppställning du drömde i.

5.Drömmar är flyktiga – så skriv ner alla scener, personer, känslor och detaljer du kommer ihåg så fort du kan. Du kan också först ”gå igenom” din dröm i ditt huvud och sedan skriva stolpar, som du utvecklar med fler detaljer.

Som allt annat handlar det om träning – ju mer du tränar desto mer kommer du att märka resultat. Lycka till med att utveckla ”dröm-kom-ihåg”-förmågan!

Av Agneta Oreheim