Ola Wallström1

Ola Wallström hjälper företag att nå sina mål genom ett enkelt framgångsrecept. Skriv ned dina mål och arbeta för dem varje dag. Här ger han oss fem snabba tips på hur vi egentligen ska göra för att själva nå vår framgång.

1. Sätt en rolig vision

En vision måste vara rolig för att vi ska orka ta tag i den och vilja arbeta för den. Om det inte är något vi brinner för kommer resultatet således inte att bli lika bra.

2. Bryt ner visionen i delmål

En vision ligger långt bort i tiden och för att vi inte ska skjuta på den krävs det att vi bryter ner den i minst lika roliga delmål som alla är nära i tiden. Ett delmål får inte ligga längre bort än ett år brukar jag säga, annars skjuter vi bara upp vårt arbete.

3. Anpassa målen efter var du står

För att delmålen ska hjälpa dig att utvecklas är det viktigt att du frågar dig var du står idag, var du är på väg och var du vill nå och anpassa dem efter det.

4. Tänk inte realistiskt

Många gör felet att de fokuserar på vad de klarat av tidigare och försöker sätta målen i proportion till det – men sanningen är att realism begränsar dig. Realism säger ingenting om vad du kan göra bara du vill utan talar bara om vad du har gjort hittills.

5. Gör något varje dag

Även om ditt mål inte behöver vara realistiskt bör dina dagliga aktiviteter vara det. Ta en stund på morgonen där du listar ut det roligaste du kan göra idag som tar dig närmare ditt mål.

Av Johanna Järvstråt