Thomas Lööw4

Thomas Lööw är VD för företaget Airhelp i Norden och vet hur mycket ett försenat flyg kan kosta företagare – men han vet också hur dessa kostnader kan minskas. Här ger han sina fem bästa tips på hur ett försenat flyg blir mindre förödande för företaget.

1. Nöj dig inte med en matkupong
Många tror att en matkupong som ursäkt för förseningen är allt som de har rätt till – men så är det inte. Beroende på hur försenat flyget är har du också rätt till en kompensation mellan 2200 kronor till 5200 kronor.

2. Ha koll på dina rättigheter
För att ta reda på vilka rättigheter som gäller för dig är det bra att kontakta gaten direkt vid en försening för att ta reda på hur sent flyget är och vad du har rätt till för kompensation.

3. Boka om ditt flyg
Vid försening kan det också vara bra att kolla när nästa flyg lyfter och höra sig för om det finns plats för en resenär till. Boka om ditt flyg så tidsförlusten blir så minimal som möjligt.

4. Fyll i rätt mall
För att få din kompensation gäller det att du har rätt mall; alla flygbolag har sina egna mallar och processer. Se till att du har rätt mall eller be någon om hjälp.

5. Se det som vilken annan produkt som helst
Många blir alltför empatiska när något går fel med flygen, men genom att se det som vilken annan produkt som helst som inte levererat det den lovat kan du få mod till att våga kräva det du har rätt till.

Läs mer på
www.airhelp.se
Skribent Johanna Järvstråt