Foto Macs Moser Photography

Foto Macs Moser Photography

I dagens affärsliv är det viktigare än någonsin att man kan samarbeta och är generös gentemot andra om man vill bygga ett stort nätverk. Vill du nå framgång i affärer idag behöver du skapa bra relationer med rätt människor menar Alex Wayne, fotograf och entreprenör i Malmö. Här ger han fem inspirerande tips på hur du nätverkar dig till bättre relationer och har roligt själv på köpet.

1. Du får själv tillbaka inspiration

När du delar med dig så får du själv ta del av andras tips och idéer. Det är också en glädje i sig att ge vilket gör att det är roligare att jobba en dag där det annars kanske skulle kännas lite tungt.

2. Utgå ifrån att du kommer längre tillsammans med andra

Med allra högsta sannolikhet så blir du mer framgångsrik när du samarbetar med andra som också är drivna och vill något än om du arbetar helt på egen hand.

3. Lär dig vem som är vem

Visst finns det de som mestadels utnyttjar andra och aldrig vill hjälpa någon tillbaka med någonting. Du upptäcker dem ofta snabbt. När du gör det så släpp det snabbt och fokusera istället mer på de i ditt nätverk som också har en generös inställning till att lyfta och peppa andra.

4. Ställ frågor

När du träffar nya människor så ställ gärna frågan ”Vad kan jag hjälpa dig med?”  Den frågan brukar tas emot väldigt positivt och personen får ett bra förstaintryck av dig.

5. Involvera dig djupare

När du lägger tid och energi på att involvera dig i andras drömmar om hur de vill leva och verka så kommer också andra att vilja involvera dig i det du själv vill skapa. Dröm mer tillsammans och dröm större drömmar.

Av Nina Jansdotter