Thomas+Jönsson

Det finns många fördelar med att sälja på nätet. Det är billigare och mer effektivt, eftersom det innebär mindre administration. Du får kanske mellan 10-100 fler besök på sidan än i en fysisk butik. Det du bör tänka på är att du bara har cirka 7 sekunder på dig att fånga kundens intresse. Detta menar Thomas Jönsson som driver företaget AnalyzeProfit som hjälper nätbutiker att bygga bättre hemsidor som ska ge ökad försäljning. Här är hans bästa tips.

1. Ha en bra struktur på hemsidan

Gör en lättöverskådlig sida. Skaffa också fina bilder på produkterna. Kanske går det att göra en liten film om hur produkten fungerar. Gör till exempel några extraerbjudanden som gäller under en begränsad tid. Uppmana alltid till handling, så kallad CTA eller Call to action. Man kan förslagsvis avsluta med ”köp redan idag” eller ”klicka här för att läsa mer”.

 2. Undvik för lång text om dina produkter

Skriv inte för långa texter om din produkt eller tjänst för kunden tröttnar fort på att läsa en lång text. Länka då hellre till mer information om produkten som du kan skriva på din blogg, din sociala plattform eller helt enkelt på en separat sida.

3. Skapa förtroende för att handla hos dig.Det ska vara lätt att hitta information om företaget och hur kunden kan komma i kontakt med företaget. Du kanske kan få nöjda kunder att skriva om dina produkter och företag på olika jämförelsesajter som till exempel Prisjakt och Pricerunner. Det går också att införskaffa så kallade trygghetsfaktorer så som certifierad  Trygg E-handel eller omdömen från Prisjakt. Genom att sedan ha dessa omdömen eller certifikat väl synliga på din sida ökar du tryggheten för kunden och du kommer att sälja mer.

4. Öka din försäljning

Gör nyhetsbrev och få din kundgrupp att prenumerera och handla från dessa. Du får också ökad försäljning om du vårdar dina kunder och får dem att prata om dig och dina varor. De kommer att berätta för andra hur nöjda de är med att handla hos dig.

5. Försök att komma högre upp i ”rankningen” på Google

Du kan hamna högre upp i rankningen på Google om du har många in- och utlänkar på din hemsida. Det går att länka din sida till din blogg och andra sociala plattformar du använder och tvärtom. Ska man få något värde av en rankning behöver man hamna på förstasidan, det vill säga, på Google ”topp tio.” Det är även lämpligt att läsa på mer om SEO, vilket är nyckeln till att få en bättre rankning.

www.analyzeprofit.se

Av Ingvar Nilsson