Anders Sultan

Anders Sultan

Att få kritik kan kännas tufft och föda tvivel inombords och även få en del att vilja ge upp. När man verkligen tror på sin grej så vill man gärna att alla andra ska se samma sak och förstå hur bra ens grej är istället för att hitta fel och kritisera. Här ger Anders Sultan från Ion Silver sina bästa tips på hur du klarar av att stå kvar i tron på din grej även när det blåser rejält.

1. Var övertygad
Var övertygad om det du håller på med. Lär dig så mycket du bara kan genom att leta efter studier, forskning eller andra bevis på att din grej är det du tror/vet för det stärker dig i din övertygelse.

2. Omge sig med människor som tror på din grej
Leta reda på andra människor som tror på samma sak för tillsammans är man starkare. Du kan hitta dem på nätet till exempel i olika communities.

3. Det är viktigt att stå upp för sina rättigheter
I Sverige så har vi alla våra demokratiska rättigheter och rätten till yttrandefrihet vilket är viktigt att komma ihåg.

4. Undersök kritiken
Finns det någon vetenskaplig grund eller annan evidensbaserad fakta som styrker den eller är den baserad på lösa antaganden, fördomar eller annat? Om kritiken är ogrundad så är det bara att låta den passera.

5. Använd kritiken
Låt kritiken vara en språngbräda för att se om du brister i din kommunikation så att folk inte har förstått ditt budskap korrekt. Låt kritiken stärka dig i din övertygelse och lär dig mer om din grej för att stå stark i din övertygelse.

Skribent Cecilia Kärvegård