fotograf malmö

Jens C Hilner fotograf Malmö

 

 

Jens C Hilner är fotograf och jobbar med mode-, event- och företagsfotografering. Han har sett att många använder selfies i sin marknadsföring. Därför vill han dela med sig av några tips inom detta område.

Selfiebilder och selfiefotograferande har blivit populärt att använda i marknadsföringssyfte. Många bloggare, kända profiler, marknadsförare och egenföretagare väljer att fotografera eller filma sig själva på olika sätt. Här berättar jag hur du kan ta ditt selfiefotograferande till en högre nivå.

1. Skaffa en selfiestick 
Med hjälp av en selfiestick håller du kameran en bit ifrån dig själv. Jag föredrar att ha den rakt framför mig, så att det ser ut som om någon annan filmar. Om jag fäller upp den högt ovanför mig kan det se lite privataktigt ut.

2. Välj en intressant bakgrund 
Välj en bakgrund som gör det lite mer intressant.

3. Ta hänsyn till ljusförhållandena 
Om det är en solig sommardag utan moln bör du fotografera i skuggan eller med solen från sidan. Med solen i ansiktet står du och kisar. Har du solen bakom dig kan du få problem med kameran när solen lyser in i den.

4. Förmedla något intressant 
Personligen är jag trött på alla selfies som inte har något annat syfte än att visa upp hur snygg man är. Gör selfiefilmer och bilder som förmedlar något! Skapa ett intresse kring ditt yrke, kring vad du gör och bjud på din kunskap. Prata om något som har ett värde för andra människor.

5. Använd en actionkamera för mer variation 
Telefonen fungerar jättebra på alla sätt och vis, men vill du avancera ännu mer kan du använda en GoPro- kamera eller någon annan actionkamera. Den ger dig större möjligheter att variera ditt selfiefotograferande. Du kan filma, fotografera under vattnet och ta många bilder per sekund.

Jens C Hilner jobbar som fotograf Malmö och har över 20 års erfarenhet i branschen.

Skribent Ingrid Byström