Thomas+Jönsson

Att tjäna pengar på sin blogg är det många som vill men få som vet hur man gör. Här delger Thomas Jönsson, ägare av internetmarknadsföringsföretaget AnalyzeProfit, sina bästa tips på hur du gör bloggen till din inkomstkälla.

1. Få många besökare En grundläggande förutsättning för att omvandla din blogg till en inkomstkälla är att få många besökare. Ju fler besökare du har, desto mer pengar kommer du att tjäna.

2. Använd alla sociala kanaler För att få många besökare gäller det att människor också vet om att din blogg finns. Jaga mejladresser och skicka ut nyhetsbrev och länka till dina inlägg och till din blogg på sociala medier för att locka besökare.

3. SEO-optimera alla dina inlägg Ett annat bra sätt att locka nya besökare är genom att optimera dina inlägg för sökmotorer. Detta gör så att när en person googlar ett nyckelord kring det ämne som du skriver om kommer din blogg högre upp i resultatlistan.

4. Se till att skriva intressanta artiklar För att besökarna ska återvända till din blogg är det viktigt att din blogg håller en hög kvalité. Genom att skriva noggranna inlägg som antingen utbildar, engagerar eller underhåller ger du besökarna ett mervärde – och ett skäl till att återvända.

5. För in ett sätt att tjäna pengar på När du väl fått en stor blogg gäller det att du tjänar pengar på den. Detta gör du genom att lägga upp annonser; de två vanligaste sätten är via Google adsense eller via Affiliate annonser. Google är enklast och ett bra sätt att börja på medan Affiliate kräver mer tid och engagemang – men genererar i gengäld också mer pengar.

 

Skribent Johanna Järvstråt